منتخب سردبیر

ارز دیجیتال فیس بوک به کجا رسید؟/لیبرا یا دییم؟

اوایل سال 2019 فیس بوک ارز دیجیتال خود را به فضای مالی کریپتوکارنسی معرفی کرد. تقریبا دو سال از این موضوع میگذرد که ظاهرا قرار است ایتن ارز در شاخه استیبل کوین ها معرفی و با نمونه هایی مانند تتر رقابت خود را آغاز کند. بنا به گزارش دیکریپت از فیس بوک گویا دو نفر از توسعه دهندگان فیس بوک از همکاری با این پلتفرم انصراف داده اند.

ریاض فیض البهوی (Riyaz Faizullabhoy) و نسیم ادکویاق (Nassim Eddequiouaq) از فعالان حوزه کریپتوکارنسی بودند که که در دو سال قبل از شروع فعالیت فیس بوک. در شرکت کریپتو در حال توسعه ارز دیجیتال آنکوریج بودند. که در نهایت با خروج از این مجموعه و شروع همکاری با فیس بوک در بخش ارز هایدیجیتال شرکت آندرسن هوروویتز در شاخه والت دیجیتال مشغول به فعالیت شدند.

آندرسن هوروویتز

انجمن دییم Deim  مجموعه ای برای توسعه ارز دیجیتال بود که به صورت متفق با لیبرا (ارز دیجیتال فیس بوک) در حال توسعه یک ارز برای ورود به بازار کریپتوکارنسی بودند. رییس مجموعه یعنی آندرسن هوروویتز به احتمال قوی سعی در جدا سازی پلتفرم خود از فیس بوک را دارد. به همین دلیل این دو شخص مهم در توسعه لیبرا را از مجموعه خارج و احتمالا قصد ادامه همکاری شخصی خود با آن ها را دارد.

این رخداد به طبع تاثیر زیادی بر روی ارز دیجیتال فیس بوک خواهد گذاشت. و ی شاید این ارز را به حاشیه برده تا شکست را بر آن تحمیل کند.

در اوایل سال 2019 زمانی که لیبرا وایت پیپر خود را ارائه داد برای کاربران شبکه ارز های دیجیتال این ارز، دارایی ارزشمندی قلمداد شد.چون لیبرا پلتفرمی با اهداف ایده آل مانند “ارز دیجیتال بدون مرز” و دارایی دیجیتال بدون نوسان با پشتیبانی بالا از انواع سپرده های بانکی، اوراق بهادار، و ارز های رسمی به میدان آمد. اما چالش های مارک زاکربرگ در این بخش تمامی نداشت. و تا حد بالایی این ارز را به حاشیه کشاند.

در ابتدای شروع فعالیت لیبرا چیزه به اندازه هشت عضو از اصلی ترین توسعه دهندگان از ادامه فعالیت با این شبکه انصراف دادند. این موضوع خود باعث تغییر رویکرد فیس بوک برای توسعه ارز دیجیتال خود شد.

از این رو مارک زاکربرگ نام لیبرا را به دییم Diem  تغییر و والت رسمی آن یعنی کالیبرا را نووی نامید. با این کار لیبرا تبدیل به یک استیبل کوین شد. و در فضای پر رقابت استیبل کوین ها آماده رقابت شد.

هم اکنون فضای استیبل کوین ها اشباع از ارز های دیجیتال پ چالش است که شرکت های مطرحی مانند سیرکل، پاکسوس ار آن ها حمایت میکنند. و صرافی بایننس در حال ارائه آن ها در بستر مالی خود است.

بالاخره فیس بوک ارائه میشود یا خیر؟

یکی از چالش های مارک زاکربرگ که باعث زیر سوال رفتن ارز دیجیتال فیس بوک میشود اشتباه و یا شیطنت رسانه ها در فراخوانی نام دییم به عنوان  ارز دیجیتال فیس بوک است. در حالی که دییم مجموعه ای از شرکت های گوناگون در زمینه توسعه ارز های دیجیتال بوده که پایگاه آن در سوییس است. این موضوع میتواند تا حد بالایی بر روی بد نامی و یا خوش نامی فیس بوک تاثیر بگذارد. چون فیس بوک را به عنوان چهره معرفی میکند.

از طرفی با مشاهده عملکرد فیس بوک و چالش های قانونی برای پذیرش ارز دیجیتل که در راه خود تجربه کرده است در زمینه پذیرش قانونی ارز دیجیتال فیس بوک ارزی شایسته و سزاوار اعتبار است.

علاوه بر آن فیس بوک اعتباری در میان کاربران دارد که قابل انکار نیست. 2.9 میلیلرد کاربر فعال شبکه فیس بوک در پذیرش استیبل کوین فیس بوک نقش اساسی دارد.

فیس بوک هم اکنون در حال ورود به بازار اشباء استیبل کوین ها است. و به زودی والت اختصاصی خود را ارائه میدهد.

مطالب بیشتر:


NFT چیست؟ بررسی مفهوم توکن غیر مثلی در ارزهای دیجیتال
تعویض پذیری Fungibility به چه معنا است و چه کاربردی در معاملات دارد؟
پرایوسی کوین چیست؟ بررسی حفظ حریم خصوصی ارز های دیجیتال
مونرو چیست؟ و چگونه تراکنش ها را غیر قابل ردیابی انجام می‌دهد؟
پاداش بلاک چیست؟/بررسی و مقایسه الگوریتم های گوناگون
سیف پال والت/ معرفی کیف پول نرم افزاری سیف پال
همه چیز درمورد ارز دیجیتال زی کش/معرفی ارز دیجیتال زی کش

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

5 1 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx