KYC چیست؟ و چه تاثیری در تراکنش های ارز های دیجیتال دارد؟
KYC چیست و به چه مفهومی اشاره دارد؟ این تعریف چه تاثیری در بلاک چین و عملکرد آن ایجاد میکند؟ در این مقاله از سایت جامع فیبودکس به معرفی این مفهوم و تاثیرات آن در شبکه مالی کریپتوکارنسی خواهیم پرداخت با ما همراه باید تا در ادامه به نتایج مورد نظر دست یابیم.
KYC یک فرایند مالی است که به مفهوم “شناخت مشتری” دلالت دارد. دسته ای از مشاغل وجود دارند که برای توسعه کسب و کار از این فرایند به منظور شناخت پیشین مشتری قبل از شروع معاملات استفاده میکنند. تا بتوانند با استفاده از آن سود معامله را از آن خود کنند.
KYC اصطلاحی است که اغلب بانک ها و نهاد های مالی با آن آشنا هستند. و با حمایت از این فرایند به فعالیت های جلوگیری و مبارزه با پول شویی میپردازند. KYC نوعی فرایند سهیل کننده است که در آن نهاد های مالی میتوانند عملیات شناسای مانند عدم سوء پیشینه و… را انجام دهند.
KYC از راه حل هایی است که به واسطه آن میتوان ارز های دیجیتال سیاه را شناسایی کرد. تا از این طریق ماهیت قانونی و غیر قانونی بودن آن ها روشن شود.
تاریخچه پول
در حوزه مالی کریپتوکارنسی دارایی ها به حالت نا متمرکز در دست کاربران است و دانستن تاریخچه گردش آن اطلاعاتی است که ارتباطی به دیگر اشخاص ندارد. و این که این دارایی ها در دو دسته قانونی و غیر قانونی قرار گیرند در اصل اطمینان کاربران را به شبکه سلب مبکند.
در اصل تعریف “ارز دیجیتال سیاه” عنوانی است که حتما باید با چارچوب بندی به آن جهت داد در غیر این صورت پتانسیل فراوانی دارد که در دارایی های دیجیتال دو شاخه معتبر و نامعتبر ایجاد کند. که به پول صدمه وارد میکند.
دقیقا پول فیات و یا ارز های فیزیکی در دست کاربران نیز بر همین قانون هستند. این که پول های درون کیف پول شما قبل از این که در دست شما باشد در دست چه کسی بود اهمیتی ندارد. فرضا شما وجه را از دستگاه ATM دریافت کرده اید. چه لزومی دارد که استعلام بگیرد که من قبل از این این پول در دست یک خیر مدرسه ساز بوده و یا یک قاتل زنجیره ای؟
شرکت chainalysis یکی از مجموعه هایی است که در حوزه ردیابی دارایی دیجیتال فعالیت میکند. این گروه با برگشت مسیر گردش مالی دارایی از طریق بلاک های به هم پیوسته ساختار زنجیره وار بلاک چین عملیات ردیابی را به انجام میرساند.
یکی از فعالیت های مهم این گروه جست و جو و ردیابی بیت کوین های به سرقت رفته در ماجرای هک MT Gox است. لازم به ذکر است که اطلاعات تراکنش های انجام شده در دست کاربران این شرکت ثبت نمیشود. و آن ها با استفاده از نرم افزار های توسعه یافته پس از برخورد حملات هکری ارز را ردیابی میکنند. تا بتوانند آن را به پلتفرم برگردانند.
دنیای مالی دیجیتال پلتفرمی قوی تر از KCY را میطلبد
در بخش جست و جوی دارایی و استعلام از گردش مالی آن تنها شرکت تحقیقاتی chainalysis نیست که به این اطلاعات نیاز دارد. بلکه هم اکنون بسیاری از کاربران فعال در این حوزه به این موضوع توجه ویژه نشان داده و نسبت به گردش پول در دسترسشان بی تفاوت نیستند.
این تمایل در بسیاری از فرایند های مالی از سمت کاربران دیده شده است. برای نمونه سرقت 400 میلیون دلاری دارایی دیجیتال Nem که از صرافی کوین چک به سرقت رفت از دید کاربران شبکه جزو دارایی های سیاه است. اگر این دید گاه قابل پذیرش باشید بیایید در مورد این موضوع کمی فکر کنیم. که شخص یا گروهی از بازار دارک وب که مقداری کوین (دارایی سیاه) خریداری کرده و در یک امر قانونی آن را خرج کند. با این حساب وضعیت این کوین ها به چه شکل است؟
از نگاهی دیگر نهاد های مالی هستند که به فرایند KYC نیار دارند تا بتوانند از فعالی هایی نظیر پولشویی و انواع کلاه برداری ها در حوزه های مالی جلوگیری کنند. آن ها با استفاده از KYC تنها به اطلاعات مالکین دارایی ها دست پیدا میکنند. و به نهاد مربوطه این اطلاعات را میدهد که شخصی که دارایی را خرید و فروش کرده مالک آن کوین بوده یا نه. در ادامه در حالتی که کاربر مالک دارایی سیاه بود چه؟ چگونه میتوان جلوی پولشویی و کلا برداری را گرفت.
این این تفاسیر میتوان این گونه عنوان کرد که برای جلوگیری از رخداد جرائم و بستن مسیر های ورود متقلبان فرایند KYC کفایت نمیکند. و پلتفرم نیاز به پروتکل قوی تر دارد.
دارایی های درون کیف پول شما تا چه اندازه تابع قانون بوده است؟
همان طور که پیش تر عنوان کردیم اهمیت این که پول در دست کاربر من قبل از این در چه مسیری قرار داشته و چه گذشته ای را سپری کرده موضوع مهمی نخواهد بود.
البته این صحبت بدین منظور نیست که فرایند KYC کوچک شمارده شود. باید توجه داشت که هر ابزاری در جایگاهش کاربرد خود را دارد. ابزار در دست کاربران نیز میتواند در نوع خود مصارف درست و غلط داشته باشند. و KYC ها نیز به نوبه خود کارکرد خود را دارند.
در ادامه نکته مهم در پیگیری تراکنش ها این است که این موضوع تنها در بحث دارایی های دیجیتال حوزه مالی کریپتوکارنسی نیست. و هیچ گونه تفاوتی با پول فیات در گردش دست کاربران ندارد.
با بررسی و تحقیق در خصوص پول فیات در دست مردم آمریکا منشا 90 درصد از کل این دارایی فروش و تولید کوکائین بوده است. یا این که چند نفر از افراد خانواده خودتان پول های در دستشان من قبل از این در مصارف منفی یا مثبت بوده است؟
در نهایت
در نهایت علارغم اهمیت کم این موضوع فناوری بلاک چین و متن باز بودن پروتکل هایی مانند بیت کوین و آلت کوین ها این امکان را برای کاربران شبکه به وجود آورده است که تاریخچه عملکرد دارایی ها از طرقی قابل بازرسی باشد.
اما موضوع اینجا است که در پول فیات هیچ مسیری برای رهگیری تاریخچه پول وجود ندارد. و این موضوع تنها معایب پول های متمرکز نیست. بلکه بسیاری از فعالیت های پولشویی و کلاه برداری و… در پشت پرده است. و در وضعیتی پنهان انجام میشود. اما در پروتکل دارایی های دیجیتال همه چیز به صورت متن باز قابل ردیابی است.
مطاب بیشتر:
فروش سهام تسلا و ارتباط آن با تغییر نرخ بیت کوین
معرفی ارز دیجیتال استلار/بررسی پلتفرم و جزییات کارکرد آن
میم کوین و میم توکن چیست؟/شوخی ها جدی میشوند!
ماینر های کشف شده تا زمان تصویب لایحه جدید توقیف باقی میمانند.
آیا چین قانون ممنوعیت استخراج را اصلاح میکند؟/لغو ممنوعیت استخراج صحت دارد؟
فردی با جاسازی ریگ استخراج اتریوم در خودرو خود اتریوم استخراج میکند!