Cryptocurrency Money Laundering

Cryptocurrency Money Laundering چیست؟

صحبت در مورد خطرات Money Laundering مبتنی بر Cryptocurrency به عنوان بخشی از FUD که هنوز بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را درگیر می کند، رایج شده است. هر زمان که موضوع ارزهای دیجیتال مطرح می شود (علاوه بر نوسانات بازار Crypto و مشکلات پایداری مرتبط با Mining) معمولاً Money Laundering (پولشویی) برای دولت ها و مؤسسات مالی سنتی محل بحث است.

سیاستمداران و اقتصاددانان جریان اصلی اغلب Crypto را وسیله ای بالقوه برای Money Laundering، فرار مالیاتی و سایر فعالیت های غیرقانونی می دانند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، فدرال Reserve و نهادهای نظارتی در سراسر جهان، ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز را به دلیل فقدان ردیابی و پاسخگویی درک شده مورد انتقاد قرار می دهند. با این حال، همانطور که بسیاری از مجرمان دریافته اند، استفاده از بیت کوین برای شستن پول های کثیف ایده بسیار بدی است.

برخلاف تصور عمومی، تراکنش های بیت کوین نه ناشناس هستند و نه غیرقابل کشف. در واقع، تراکنش‌های روی بلاک چین، حساب بسیار مرتب و دقیقی از اینکه وجوه به کجا رفته است، ایجاد می‌کند و برای کسانی که نمی‌خواهند ردیابی شوند، مشکل بزرگی ایجاد می‌کند. گروه هکری DarkSide پس از باج دادن به Colonial Pipeline به سرعت متوجه این موضوع شد. FBI نه تنها توانست تراکنش ها را به کیف پول های حاوی 63 بیت کوین ردیابی کند، بلکه توانست به کیف پول دسترسی پیدا کند و Coin های موجود در آن را با استفاده از کلید خصوصی آن استخراج کند. اینکه دقیقاً چگونه توانستند این کار را انجام دهند یک موضوع بحث برانگیز باقی مانده است، اما واقعیت این است که Crypto جایی برای پنهان شدن نیست، به خصوص با توجه به این همه توجه که در حال حاضر روی صنعت متمرکز شده است.

Bitcoin Money Laundering (پولشویی بیت کوین)

در روزهای اولیه، زمانی که دولت‌ها و آژانس‌های نظارتی کمتر زیرک بودند، Bitcoin در واقع توسط برخی مجرمان برای اهداف Money Laundering استفاده می‌شد. در سال 2020، دولت ایالات متحده یک میلیارد دلار بیت کوین را از شبکه جاده ابریشم، جایی که افراد از بیت کوین برای خرید کالاهای غیرقانونی و Money Laundering میلیون ها دلار استفاده کرده بودند، مصادره کرد.

چنین مواردی باعث شده است که اکثر کشورها قوانین Anti-Money laundering Law (AML) (ضد پولشویی) خود را برای رمزارزها تشدید کنند. دولت‌ها همچنین بسیاری از سازمان‌های مرتبط با رمزارز را با اقدامات اجباری انطباق، مانند قوانین Know Your Customer (KYC) (مشتری خود را بشناسید)  برای کمک به جلوگیری از فعالیت‌های غیرقانونی ضربه سختی زده‌اند. از آنجایی که خرید Crypto در خارج از صرافی بسیار دشوار است، دولت‌ها می‌توانند وجوه رمزنگاری‌شده را با نگاه کردن به پولی که از طریق کارگزاری‌های محبوبی مانند Coinbase عبور می‌کند، ردیابی کنند.

سازمان ملل تخمین می زند که سالانه 1.6 تریلیون دلار شسته می شود که نزدیک به 3 درصد تولید ناخالص داخلی جهان است. مشخص نیست که Money Laundering با Bitcoin و رمزارز به طور کلی چه مقدار در این رقم نقش دارد. با این حال، حتی اگر چند میلیارد دلار در سال باشد، در مقایسه با سایر روش‌های Money laundering کمرنگ است.

Privacy Coins چیست؟

البته بیت کوین تنها بازیگر Cryptocurrency Money Laundering نیست. برخی از ارزهای رمزنگاری شده برای ارائه ناشناس بودن، امنیت و حریم خصوصی بیشتر طراحی شده‌اند و بنابراین استفاده از آنها برای فعالیت‌های غیرقانونی بسیار آسان‌تر است، اگرچه این هدف اصلی آنها نیست. این دارایی‌ها که به عنوان Privacy Coins شناخته می‌شوند، از دیدگاه تنظیم‌کننده‌های AML فقط کمی مشکل‌تر از بیت‌کوین هستند. نود درصد از فعالیت های غیرقانونی و پولشویی در Dark Web همچنان با استفاده از آدرس های بیت کوین انجام می شود.

Monero

Monero یکی از شناخته شده ترین Privacy Coins است. Monero به این افتخار می کند که یک ارز امن و غیرقابل ردیابی است. این در تلاشی برای ایجاد یکی از معدود شبکه‌های کاملاً خصوصی در آنجا ایجاد شد، که می‌تواند کنترل کاملی را در اختیار کاربران قرار دهد که چه کسی می‌تواند فعالیت آنها را ببیند. Monero در حال حاضر از نظر ارزش بازار در رتبه بیست و ششمین Coin بزرگ قرار دارد و این Coin در اکثر صرافی های بزرگ فهرست شده است.

Zcash

Zcash یکی دیگر از مدعیان تاج Privacy Coins است. این تراکنش های خصوصی را در یک پلت فرم غیرقابل کنترل تسهیل می کند. این شبکه تراکنش‌های روی بلاک چین Zcash را با استفاده از Zero-Knowledge Proof تأیید می‌کند. این مدارک امکان انجام تراکنش را بدون افشای هیچ گونه اطلاعاتی در مورد فرستنده، گیرنده یا مبلغ تراکنش فراهم می کند.

Grin

Grin یکی دیگر از ارزهای دیجیتالی است که تلاش می‌کند «تراکنش‌های الکترونیکی را برای همه بدون سانسور یا محدودیت» فراهم کند. این یک شبکه Open Source است که توسعه‌دهندگان می‌توانند از آن برای پیاده‌سازی ابزارهای جدید حفظ حریم خصوصی (به عنوان مثال، امضای «mimblewimble») استفاده کنند که می‌تواند داده‌های تراکنش‌های گذشته را از بلاکچین بدون ایجاد تهدیدی برای امنیت شبکه حذف کند.

Bitcoin Taxes (مالیات بیت کوین)

در رابطه با مالیات، بسیاری از کشورها هنوز در تلاشند تا بهترین راه را برای طبقه‌بندی خود ارزهای دیجیتال و هر درآمدی که از تجارت بیت‌کوین و سایر دارایی‌های دیجیتال به دست می‌آید، ایجاد کنند. بیت کوین همچنین اغلب به دلیل تلاش برای فرار مالیاتی مقصر شناخته می شود. اکنون که Crypto به طور گسترده‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد، آژانس‌هایی مانند IRS و SEC مالیات بر عایدی سرمایه را بر سود Crypto ها وضع می‌کنند و حقوق‌های ارز دیجیتال را مشمول مالیات بر درآمد می‌کنند.

با رشد صنعت، دولت‌ها در سراسر جهان مقررات جدیدی را برای استخراج‌کنندگان و معامله‌گران Crypto وضع می‌کنند. شرکت ها (چه در داخل و چه خارج از صنعت Crypto) از بررسی دقیق SEC در امان نخواهند بود، زیرا تعداد بیشتری از آنها بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را در ترازنامه خود اضافه می کنند. در این صنعت، صرافی‌های رمزنگاری تحت فشار فزاینده‌ای قرار می‌گیرند تا محافظت‌های بیشتری در برابر اجتناب از مالیات Crypto ارائه کنند.

Regulated Crypto Exchanges (صرافی های رمزنگاری تنظیم شده)

Regulated Crypto Exchanges آنهایی هستند که با تمام قوانین مرتبط با رمزنگاری در حوزه قضایی خود مطابقت دارند و تحت نظارت رسمی نظارتی قرار دارند. هر کشوری قوانین خاص خود را برای ارزهای دیجیتال دارد و برخی نسبت به سایرین نسبت به امور مالی غیرمتمرکز دوستانه تر هستند. Regulated Crypto Exchanges با تایید SEC در ایالات متحده شامل Coinbase، Binance.US، Gemini و Kraken هستند. تا حدی به لطف شهرت خوبی که این تأییدیه نظارتی به ارمغان می آورد، آنها بیشتر سهم بازار را در کشور به دست آورده اند.

این صرافی‌ها اغلب خدمات قابل اعتمادتری را ارائه می‌دهند، زیرا نیاز به برآورده کردن الزامات و حمایت‌های ایجاد شده توسط دولت ایالات متحده دارند. از جمله اقدامات دیگر، آنها باید از تمام قوانین Anti-Money laundering Law و KYC برای جلوگیری از فعالیت های مجرمانه پیروی کنند.

Unregulated Crypto Exchanges (صرافی های رمزنگاری تنظیم نشده)

برخی از صرافی های رمزنگاری وجود دارند که مشتریان را ملزم به عبور از بررسی های KYC ندارند. با این حال، حتی این سیستم عامل ها ممکن است همچنان به برخی از مقررات تعیین شده توسط دولت ها پایبند باشند. Binance.com (نه Binance.US)، Bybit و Nominex تنها چند نمونه از صرافی‌هایی هستند که مشتریان خود را ملزم به بررسی KYC نمی‌کنند.

علاوه بر این Unregulated Crypto Exchanges، مجموعه‌ای از صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) وجود دارند که تنظیم‌نشده‌اند. این صرافی‌ها معمولاً دارای یک نهاد متمرکز نیستند که بتوان آنها را پاسخگو دانست، اگرچه این بدان معنا نیست که فعالیت در آنها نادیده گرفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا