آشنایی با ارز دیجیتالارزهای دیجیتال

استیبل کوین Stablecoin یا ارزدیجیتال با ثبات چیست؟چه تفاوتی با دیگر ارز ها دارد؟

ارزدیجیتال با ثبات چیست

استیبل کوین چیست و چه تفاوتی با سایر رمز ارز ها در دنیای کریپتوکارنسی دارد؟ در این مقاله از سایت جامع فیبودکس به بررسی استیبل کوین ها پرداخته ایم. پس از معرفی آن به بررسی کاربردها و مزایا و معایب خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا به نتایج مورد نظر دست یابیم.

ارزدیجیتال

ارز های دیجیتال با هدف بهبود مالی و حل مشکلاتی که ارز های متمرکز آن را تجربه می‌کردند. به میدان آمد. با همه مزایایی که این ارز ها برای مردم به ارمغان آورده اند. نو پا هستند. و نیاز به صرف زمان برای حل مشکلاتی مانند: پذیرش وحمایت دولت ها و… است. همچنین هم اکنون این ارز ها در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی مانند نوسانات زیاد و… هستند. طبیعی است چنین مشکلاتی بر نظر افراد در خصوص پذیرش این ارز ها به عنوان دارایی تاثیر بسزایی دارد. تغییر ارزش پول با نوسانات بالا فضا را ریسکی کرده این حالت برای کاربران ایده آل نیست. البته نا گفته نماند که نوسانات زیاد، خود باعث ایجاد بازار مالی برای تریدر ها و سرمایه گذاران بوده است. اما در تحقق اهداف بلند مدت رمز ازرها تاثیر گذار است.

خدمات مثبتی که رمز ارز ها  به بازار مالی داده اند مثل حل مشکل دارایی متمرکز، بالابردن امنیت مالی، سرعت انجام تراکنش ها، شفافیت دیتا ها، و بسیاری خدمات دیگر که به واسطه ارز های دیجیتال برای بشر فراهم شده باعث میشود که هر روز به تکمیل شدن این پروژه کمک شود تا بتوان کارایی و قابلیت ها را بهتر و بیشتر کرد.

بلاک چین

فناوری بلاک چین خود به تنهایی انقلابی در تکنولوژی است. که با استفاده از آن می‌توان مشکلات بسیاری را حل کرد. به کار گرفتن این شبکه در رمز ارز ها و یا همان ارز های دیجیتال ایده ای مناسب بوده است. در کنار تمامی قابلیت هایی که بلاک چین به این دنیای مالی ارائه می‌دهد. مشکل مقیاس پذیری نیز در این شبکه به چشم می‌خورد. که توسعه دهندگان هر روز به بررسی ایده دهای جدید و راهکار های گوناگون مانند ارائه شبکه لایتنینگ و شاردینگ و… می‌پردازند.

بیشتر بخوانید:
بلاک چین و کاربر دهای آن در صنعت
کریپتوکینز چیست؟/کریپتو کینز بازی مبتنی بر بلاک چین
مقیاس پذیری در بلاک چین/ بررسی موانع و مشکلات بلاک چین


معرفی استیبل کوین یا ارز دیجیتال با ثبات


استیبل کوین ماهیتا یک ارز دیجیتال است. که دارای پشتوانه مالی است. یعنی ارز مورد نظر تنها زمانی دارای ارزش است. که به ازای مبالغ تعریف شده بخشی از دارایی یا کالایی ارزشمند برای آن کنار گذاشته شود. به بیانی دیگر ارزش آن به پشتوانه آن وابسته است. برای مثال می‌توان به ارز دیجیتال تتر اشاره کرد. این ارز اصطلاحا یک استیبل کوین است که ارز دلار پشتوانه آن است.  در دنیا 180 ارز در گردش موجود اند. یکی از دلایلی که ارز های رسمی را به پشتوانه مالی رمز ارز ها انتخاب میکنند. حسن ثبات قیمتی آنان است.

پس استیبل کوین ها ارز های دیجیتال با ثبات اند. که پشتوانه مالی دارند. این پشتوانه ها بسته به نوع ارز با همدیگر متفاوت است. همین موضوع باعث شده است تا استیبل کوین ها را به دو شاخه مجزا تقسیم کند.

استیبل کوین متمرکز:

اگر بخواهیم ارز تتر را بررسی کنیم. باید این طور عنوان کنیم که ارز تتر یک ارز دیجیتال است که توسط دلار پشتیبانی می‌شود. حال دلار خود یک ارز ملی است که توسط اورگان خاصی یعنی دولت تحت کنترل است. استیبل کوین متمرکز یعنی ارز دیجیتالی که پشتوانه آن توسط نهادی خاص کنترل میشود.

نحوه عملکر دولت (یا اورگانی خاص) به این شکل است که به ازای واحد تعیین شده ارز یا کالای ارزشمند را برای یک میزان از دارایی دیجیتال در نظر میگیرند.و آن دارایی را در خزانه به عنوان وثیقه نگه میدارند.

پترو از دیگر ارزهای دیجیتال است. که به پشتوانه کالای ارزشمند مثل نفت پشتیبانی میشود. این ارز در دولت ونزوئلا برای مقابله با تورم ارائه شد.

استیبل کوین نامتمرکز:

استیبل کوین های نامتمرکز ارز هایی هستند که نهادی آن را کنترل نمی‌کند. برای این کار پشتوانه این ارز ها، ارز های ملی یا دارایی های ملی نیست. بلکه ارز دیجیتال دیگری است.

بیشتر بخوانیم:
ارز دیجیتال تتر tether | معرفی کامل و کاربردهای آن
مقایسه رمز ارز بیت کوین و تتر


استیبل کوین ها چه کاربردی دارند؟


کاربرد استیبل کوینقرارداد های هوشمند

قرارداد های هوشمند برای اجرا شدن نیاز به زمینه سازی دارد. اگر پیش نیاز ها فراهم شود. به صورت خود کار این قرارداد ها اجرا می‌شوند. از خدماتی که قرارداد های هوشمند ارائه می‌دهند میتوان به قابلیت رد یابی تراکنش ها اشاره کرد. برگشت پذیر بودن تراکنش ها و از پی آن شفاف بودن قرارداد ها و… قابلیت هایی است که با اجرا شدن آن ها باعث افزایش خدمات مالی مثل وام و تسهیلات و… فراهم میشود. سرعت تراکنش ها بالا است و به صورت بین المللی انجام میشود.

پرداخت های مالی

انجام پرداخت های مالی با استیبل کوین ها به واقعیت نزدیک تر است. بر آورده شدن آرزوی توسعه دهندگان و طرفداران ارز های دیجیتال مثل خرید یک فنجان قهوه با این رمز ارز ها و انجام تراکنش های برون مرزی ، حواله کردن پول در کمترین زمان ممکن از قابلیت ها و کاربرد های استیبل کوین ها میباشد. این حالت میتواند در پرداخت های حقوق افراد در اقصی نقاط دنیا و حواله کردن پول از کشوری به کشور دیگر در کوتاه ترین زمان ممکن بدون درگیر شدن با عوارض ها و اتلاف وقت کارا باشد.

حفظ ارزش مالی

با روی کار آمدن استیبل کوین ها و یا ارز های دیجیتال با ثبات کاربران به راحتی میتوانند از هر کشوری که هستند ارز های خود را به استیبل کوین ها تبدیل کنند. این کار برای جوامعی که ارز ملی آنان به سرعت از ارزش می افتند بسیار کاربردی است. در کشور ونزوئلا که با بحران هایمالی زیادی دست و پنجه نرم میکند. و اقتصاد ورشکسته دارد. مردم آن می‌توانند به عنوان راهکاری مناسب با هدف جلوگیری از افت ارزش پول در گردش، ارز های خود را به استیبل کوین ها تبدیل کنند.

جلوگیری از تمرکز بر روی بیت کوین

صرافی های مختلف در ارائه آلت کوین ها ضعیف عمل کرده است. این موضوع عوامل زیادی دارد که ناشی از محدودیت ها است. استیبل کوین ها ارز هایی هستند که با پول فیات پشتیبانی میشوند. پس این قابلیت را برای کاربر ایجاد میکند که با استفاده از آن بتوانند ارز های دیجیتال را خریداری کنند. همین موضوع باعث حذف تمرکز از روی بیت کوین خواهد شد. چرا که کاربران ارزش دارایی خود را بر اساس دلار می‌سنجند. این امر حساسیت بیت کوین را در نظر کاربران کم و تمرکز را به سمت آلت کوین ها می‌برد.

بیشتر بخوانید:
ارزش پول فیات و ارزش بیت کوین در این بازار شام
قرارداد هوشمند Smart contract چیست؟ کاربردهای اصلی آن


محدودیت های استیبل کوین ها


محدودیت استیبل کوین هااعتبار مردم

اصول کار استیبل کوین ها بر اساس دارایی پشتوانه آن است. حال با چه اعتباری میتوان فهمید که در واقعیت به همان اندازه دارایی به عنوان وثیقه قرار داده شده است یا خیر! علاوه بر آن موضوع پشتیانی دارایی ها است که توسط نهاد خاصی کنترل میشود. این که این نهاد چقدر در ارائه خدمات صادقانه عمل میکند مهم است. پس با این حساب یک نهاد دیگری باید روی کار باشد تا به کنترل کارکرد پشتیبان ها بپردازد.

پول فیات

موضوع دیگر پول فیات است که خود تا حد زیادی درد سر ساز است. نوساناتی که پول فیات ایجاد میکند و قوانینی که برای آن است تا حد زیادی مشکبل ساز خواهد بود.

نقدینگی

استیبل کوین ها قرار است جای پول در گیردش رابگیرد. با این تفاسیر باید قابلیت نقدینگی برای آنان در نظر گرفته شود. اما در واقعیت این امر ممکن نیست. چون اگر کسی بخواهد پول خود را نقد کند شاید نیاز باشد به چند کشور سفر کند. صرف زمان زیاد و هزینه بالا برای نقدر کردن پول محدودیت بزرگی به حساب می آید.

سقوط ارزش دارایی

خطر جدی که استیبل کوین ها را تهدید میکند همین سقوط ارزش دارایی است. ارز دیجیتالی که با پول فیات پششتیبانی میشود به احتمال زیاد درگیر چنین رخدادی خواهد شد. “جورج سورس” شخصی بود که نظام مالی انگلستان را به چالش کشید. با استفاده از مبالغ سنگین معاملات شورت را با بورس آمریکا شروع کرد. وی با ادعا به حباب داشتن ارز انگلستان و پیش بینی افت ارزش آن در آینده نزدیک بر بازار مالی انگلیس تاثیر گذاشت. به طوری که ارزش مالی آن در برابر ارز دلار 25 درصد افت کرد و باعث خروج از سیستم مالی اروپا شد. این اتفاق به “چهارشنبه سیاه” معروف شد.


جمع بندی


در نهایت با بررسی اصول کلی استیبل کوین ها این پروژه قابل اجرا خواهد بود. افرادی مانند مارک زاکربرگ برای توسعه ارز دیجیتال خود به نام لیبرا دقیقا از همین قوانین استفاده و پلتفرم خود را بر  همین اساس چیده است. استقبال از ارز های دیجیتال چشمگیر بوده است. و افراد زیادی از این پروژه نامتمرکز حمایت کرده اند. اما باز نو پا هستند و هر روز نیاز به تکمیل شدن و فورک های جدید برای بهبود شبکه دارند. توسعه دهندگان هر روز شبکه ها را به روز رسانی کرده و نسخه های جدید را در کیفیت های بهتر ارائه میدهند. با این حساب آینده استیبل کوین ها روشن است. و می‌توان به آن ها امید داشت.

بیشتر بخوانید:
لیبرا ارز دیجیتال فیسبوک/ بررسی پلتفرم و عملکرد آن در فضای کریپتوکارنسی
فورک چیست؟ بررسی مفهوم سافت فورک و هارد فورک

نوشته های مشابه

0 0 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx