امنیت بازار ارزهای دیجیتال

راه های ایمن سازی رایانه برای حفاظت از دارایی دیجیتال

امروزه زندگی اشخاص تنها به زیست در دنیای حقیقی منتهی نمیشود. با پیشرفت تکنولوژی و تولد اینترنت بستری تحت عنوان فضای مجازی در دست کاربران قرار گرفت. تا به واسطه آن بسیاری از فعالیت ها و امورات روزمره خود را در سریع ترین حالت ممکن به انجام برسانند. در عصر امروز دارایی های دیجیتال یکی دیگر از ابعاد این بستر مجازی است.

که کاربران زیاد با آن سر و کله میزنند. این دارایی ها نسل جدیدی از ارزش هستند که با ورود خود تحول عظیمی در زندگی اقتصادی به وجود خواهند آورد.

حال که چنین امکانی در دسترس قرار گرفته است وظیفه کاربران است که با تکنولوژی همگام باشند. تا بتوانند در این بستر زیست کنند. یکی از وظایفی که کاربران در این بخش دارند حفاظت و نگهداری از دارایی های دیجیتال خود است.

حفاظت از دارایی های دیجیتال


بسیاری از کاربران این حوزه مالی با این که در این بخش سرمایه گذاری کرده اند. و خطرات احتمالی تجاوز و سرقت دارایی ها را کم و بیش با آن آشنا اند. اما در حفاظت دارایی هایشان ضعیف عمل میکنند. و نگاهشان به این موضوع بعد از از دست دادن آن ها جدی میشود.

سرمایه هایی که میتواند تاثیر بسیاری در زندگی و آینده مان داشته باشند. و تحولی در زندگی اقتصادی شان به وجود آورد. دارایی های دیجیتال تنها به موضوع پول و ارز های دیجیتال محدود نمیشد. بلکه شامل کلیه اطلاعات با ارزش و قابل فروش برای هکر ها باشد.

این دارایی ها میتواد شامل انواع فایل های متنی، عکس و یا ارز های دیجیتال شما باشد. شاید برای کاربرانی که عضو شبکه کریپتوکارنسی نیستند و دارایی دجیتال ندارند.

سایر اطلاعات درون کامپیوترشان خیلی مهم به نظر نیاید. اما برای هکر ها میتواند مهم و قابل فروش در بستر های خاص آن ها مانند دارک وب باشد. از این طریق به در آمد میلیون دلاری خود دست پیدا کنند.

در این مقاله از سایت جامع فیبودکس تلاش میکنیم تا به شما روش هایی را به جهت ایمن سازی سیستم کامپیوتری تان آموزش دهیم تا بدینوسیله بتوانید از حملات بی رحمانه هکر ها در امان باشید. با ما همراه باشید.

آنتی ویروس ها


آنتی ویروس ها ابزاری هستند که به کاربران برای ایمن سازی فضای خصوصی سیستم کامپیوتری شان کمک فراوانی میکند. هر کاربر با نصب آنتی ویروس درب های بسیاری را در مقابل ورود هکر ها قفل میکند.

کاربر با نصب آنتی ویروس از نصب بد افزار ها جلوگیری کرده، ویروس های ساختگی و فایل های مخرب را به وسیله آنتی ویروس خود شناسایی و نصب آن ها را لغو میکند. علاوه بر آن با نصب یک آنتی ویروس خوب امکان دریافت قابلیت های محلی مانند فایروال، بک آپ و… را دریافت میکنند.

آنتی ویروس هاس قفل شکسته:

بسیاری از کاربران با استفاده از نرم افزار های قفل شکسته تلاش میکنند تا سیستم خود را ایمن کنند. اما باید بگوییم که با این کار تنها خطر ورود هکر ها را بیشتر میکنید.

اگر تمایل به امن کردن رایانه خود دارید بهتر است با صرف مقداری هزینه از لایسنس اصلی نرم افزار استفاده کنید. تا به واسطه قابلیت های آن از امکانات استفاده میکنید.

علاوه بر آن خطر نصب بد افزار های مخرب به جهت ورود هکر ها بر روی تمامی نرم افزار های قفل شکسته زیاد است. اگر تمایل به خرید آنتی ویروس ندارید. از آنتی ویروس هایی که در نسخه رایگان به بازار عرضه شده استفاده کنید. آنتی ویروس های رایگان بد افزار ندارند و از سمت توسعه دهندگان در مقابل نفوذ هکر ها ایمن شده اند.

استفاده از DNSامن برای ایمن سازی دارایی های دیجیتال


از دیگر روش ها استفاده از DNS امن برای رایانه تان است. هکر ها برای سرقت اطلاعات میبایست حضور خود را درسیستم های طعمه افزایش دهند. به منظور این کار از روش C&C سعی بر به کنترل در آوردن سرور ها میکنند. سارقان برای این که از بلاک شدن آی پی سیستم ها در فرایند C&C از DNS شبکه استفاده میکنند.

برای کاربرانی که قصد ایمن سازی رایانه خود را دارند استفاده از DNS امن راه ورود هکر را از طریق C&C بسته و آی پی غیر مجاز را بلاک میکنند.

Quad9 و کلود فلیر از DNS های امن در دسترس کاربران است.

نصب و مدیریت وصله های امنیتی


اطلاعیه ها و به روزرسانی های جدید را جدی بگیرید توسعه دهندگان نرم افزاری بخش باگ یابی جزئی از پلتفرم اجرایی آن ها است. به اشکال در عملکرد برای خروجی مورد نظر کاربر باگ میگویند.

اما باگ تنها به این بخش اختصاص ندارد. و ممکن است در بخش ساختاری نیز نمایان شود. که اغلب این حفره ها میتواند درب ورود هکر ها به سیستم رایانه شما باشد. در ادامه هر پلتفرم نرم افزاری با جست و جو و آنالیز ساختار با استفاده از ارائه آپدیت جدید به رفع این نوع مسائل میپردازد. یکی از مواردی که اغلب کاربران آن را جدی نمیگیرند.

آپدیت کردن برنامه هاست. به گزارش گانتر بالای 80 درصد از حملات سایبری از طریق آپدیت و به روز بودن برنامه ها مسدود میشود. یکی از حملاتی که در فضای مجازی اتفاق افتاد باج افزار واناکراب بود.

این حمله که در مقایسه با سایر حملات سایبری از بزرگ ترین آن ها به شمار می آید. از طریق سیستم عامل آپدیت شده قابل کنترل بود. جالب است بدانید. پس از رخداد این حمله تنها افرادی که در چند ماه گذشته با ارائه نسخه جدید مایکروسافت سیستم عامل خود را به روز رسانی کردند از این حمله در امان بودند.

پسورد ها:


پسورد ها را جدی بگیرید. یکی دیگر از مهم ترین مسائل که در نظر کاربران ساده می آید انتخاب پسورد است. پسورد یک کلید امنیتی است که تنها در دست شما است و برای اموری استفاده میشود که وضعیت خصوصی دارد.

انتخاب کد هایی مانند “0000”  یا “1111” یا سال تولد و… ساده ترین پسورد ها برای هکر ها است. با انتخاب این رمز عبور ها در اصل شما از هیچ راه امنیتی برای حفاظت اطلاعات خود استفاده نکرده اید. انتخاب پسورد Sh56^$jg میتواند ایمن باشد و شما را از خطرات سایبری نجات دهد.

چگونه پسورد ها را به خاطر بپساریم

برای انجام این کار به سادگی با استفاده از نرم افزارهای. ارائه شده. میتوان پسورد ها را مدیریت و کنترل کرد. یکی از برنامه ها Last Pass است.

که به صورت یک افزونه به مروگر متصل شده و پسورد های شما را در وضعیتی امن ذخیره سازی میکند. و درادامه برای ساخت اکانت و یا عضویت های جدید پسورد های قابل قبولی را به شما پیشنهاد میکند.

پسورد دو مرحله ای در دارایی های دیجیتال


این نوع گذر واژه ها نوع جدیدی از رمز های امنیتی است. که وب سرویس ها مانند انواع شبکه های اجتماعی، ایمیل و… از آن پشتیبانی میکنند.

کاربر با استفاده از فعال سازی پسورد دو مرحله ای در ابتدا با وارد کردن رمز عبور انتخابی خود یک گذرواژه جدید به کلید عمومی که از قبل از او گرفته شده (مانند ایمیل یا شماره تلفن همراه) ارسال و شخص مجددا با وارد کردن آن میتواد به صفحه خود دسترسی پیدا کند. هم اکنون اپلیکیشن های همراه بانک و بسیاری از اپلیکیشن های درگیر از این روش برای ورود استفاده میکنند.

VPN


VPN ها سرویس هایی برای امنیت رایانه ها هستند که در نظر اغلب کاربران کاربرد شکستن فیلترینگ را دارد. و در رایانه عمل قطع ارتباط شما را با سرور اصلی انجام میدهند. و کاربران با استفاده از اتصال VPN میتوانند جلوی نفوذ هکر ها را به رایانه خود بگیرند.

البته این برای کاربرانی میسر است که استفاده از این ابزار در کشور آن ها غیر قانونی نباشد. این برنامه ها در ایران و چین منع شده اند. برای سایر کاربران که قصد تهیه VPN  مناسب را دارند ای برنامه ها معمولا از سمت سیستم توسعه آنتی ویروس ها ارائه شده اند.

ایمیل:


یکی دیگر از ابزار های مناسب استفاده از ایمیل کاربری امن است. پروتون میل یک سرویس خدمات ایمیل است که با حفظ حریم خصوصی کاربران پلتفرم خود را اجرا کرده است.

کاربرانی که نیاز به امنیت بالا دارند. میتوانند از این سرویس که هم محافظ حریم خصوصی است و هم غیر قابل شنود است استفاده کنند. سرور این ایمیل در کشور سوییس است.

سیستم عامل:


از دیگر نکات، سیستم عامل کاربر است. که در میان کارشناسان نظرات متعددی وجود دارد. امنیت سیستم عامل ورد استفاده شما از سمت توسعه دهندگان نیز حائز اهمیت است. با تحقیقات عمومی میتوان سیستم عامل ها را از نظر امنیت رده بندی کرد.

در ابتدا لینوکس در رتبه اول و بعد از آن مک، سپس ویندوز در دسته دوم و سوم قرار دارد.

در نسخه موبایل نیز این تقسیم بندی اول IOS و بعد اندروید قراردارد.

دانش سایبری برای حفاظت از دارایی های دیجیتال


برای کاربرانی که از فناوری استفاده میکنند لازم است که اطلاعات و دانش سایبری خود را بالا ببرند. تا در دام هکر ها قرار نگیرند. امروزه تکنولوژی با سرعت بالایی در حال ارتقا است. و جای تعجب دارد که افرادی که حامی تکنولوژی اند. و از آن استفاده میکنند روش های کاربرد را نیاموخته باشند.

در دنیای حقیقی هر شخص مسئول مال و دارایی و حفظ امنیت خود است. درست است که جوامع نیز در این بخش مسئول اند. اما این موضوع نمیتواند وظیفه کاربران را نسبت به خودشان را حذف کند.

در دنیای حقیقی افراد برای امنیت دارایی خود از بانک استفاده و برای نگهداری اسناد و مدارک و… ازگاوصندوق استفاده میکنند. دنیای مجازی تفاوتی با دنیای حقیقی ندارد. با علم به این که هر پلتفرم برای ارائه محصول خود وظیفه برقراری امنیت آن را دارد. هر کاربر نیز برای حفاظت از دارایی های دیجیتال خود نیز مسئول است.

مطالب بیشتر:


دایره المعارف ارزدیجیتال/ دانشنامه ارز دیجیتال فیبودکس
چرا حجم تراکنش های دوج کوین تا 90% افت کرده است؟
این بار بیت کوین تا 100000 دلار رشد خواهد کرد/روال رشد بیت کوین
زنجیره جانبی چیست و چه تاثیری در عملکرد بلاک چین دارد؟
فاست چیست و چه کاربردی در ارز های دیجیتال دارد؟

 

نوشته های مشابه

0 0 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx