آشنایی با ارز دیجیتالارزهای دیجیتالقوانین ارزهای دیجیتال

کشورهای توسعه دهنده ارز دیجیتال ملی/ نگاهی به مواضع آنها

چه کشور هایی در حال توسعه پلتفرم ارز دیجیتال ملی هستند؟

ارزدیجیتال ملی راه حلی است. که دولت به واسطه آن قصد جهت دهی به طرفداران ارز های دیجیتال و هدایت آن ها به سمت پول مدرنیزه شده است. پیشتر در مقاله ای از سایت جامع فیبودکس به نحوه کارکرد ارز های دیجیتال ملی اشاره کردیم. در ادامه در خصوص سیاست ها و موضع گیری های دولت ها برای کنترل مجدد پول در دست خود را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

سوییس اولین ارائه دهنده طرح ارز دیجیتال ملی:


ارز های دیجیتال و دنیای مالی کریپتوکارنسی یکی از حوزه های مورد علاقه مردم کشور سوییس است. پس از ارائه پلتفرم های گوناگون از دنیای مالی کارنسی مردم کشور سوییس حمایت های زیادی را  از خود نشان دادند. این کشور با مشاهده وجود علاقه و حجم تقاضای مردم برای سرمایه گذاری در این حوزه پلتفرم ارز دیجیتال ملی را روی میز قرارداد.

با تحقیق از سمت کارشناسان ارز دیجیتال سوییس برای توسعه ارز دیجیتال ملی آنان معتقد اند، که تولد رمز ارز ها، آن ها را  وادار به ارائه پلتفرم ارز دیجیتال ملی کرده است. با این وجود توسعه دهندگان در حال جست و جوی راه هایی برای جلب مقبولیت عمومی برای ارز دیجیتال ملی سوییس هستند.

توماس موزر رئیس هیئت مدیره بانک مرکزی این کشور در این خصوص این گونه عنوان میکند:

تجربه کاربری نشان میدهد که زمانی میتوان مردم را به سمت ارز های جدید مثل ارز دیجیتال ملی هدایت کرد که پلتفرم آن ها عملکرد بهتری را ارئه دهند و یا برای کاربران ارزان تر و مقرون به صرفه باشد.

وی در ادامه در خصوص تمایل بانک مرکزی برای ارائه و توسعه پلتفرم ارز دیجیتال ملی این گونه عنوان کرد:

تولد ارز دیجیتال مدرنیزه، تاثیرات منفی بر ثبات پول ملی خواهد داشت. همین موضوع میتواند دلیلی بر کم انگیزه شدن بانک مرکزی، برای توسعه ارز دیجیتال ملی باشد.

فعلا ارائه و توسعه ارز دیجیتال ملی و تاثیرات آن بر روی ارزش پول ملی گزینه روی میز است. عده ای معتقد اند که ارز دیجیتال ملی نقطه مقابل ارز رسمی خواهد شد. و ارزش آن را به خطر می اندازد. و عده ای دیگر ار آن به عنوان مکمل یاد میکنند. با همه این اوصاف فعلا دولت سوییس در حال تکامل پلتفرم ارز دیجیتال ملی است.

چین بر ارائه هرچه سریع تر یوان دیجیتال پا فشاری میکند


یوان دیجیتال از سال 2014 تا کنون در حال تکمیل پروژه است. چینی ها با توسعه ارز دیجیتال ملی، قصد جایگزینی آن به عنوان دارایی اصلی کشور را ندارند. بلکه آن را به عنوان ارزی مکمل در ساختار مالی این کشور در نظر گرفته اند. یوان دیجیتال پروژه ای است برای کارکرد داخلی و به منظور سهولت در انجام تراکنش های مالی داخلی طراحی شده است. بر خلاف عقاید رایج این ارز قصد رقابت با دلار را ندارد.

توسعه دهندگان چینی این ارز را بر مبنای قرارداد های هوشمند معرفی کرده اند. نام توکن یوان دیجیتال e-CNY است. پلتفرم یوان دیجیتال بر اساس ثبت اطلاعات تراکنش ها به حالت متن باز طراحی شده و  توسعه دهندگان تلاش برای ارائه یوان دیجیتال در چارچوب ارز های دیجیتال را دارند.

این ارز ها در ابتدا از سمت بانک مرکزی در میان واسطه های بانکی توزیع و در میان آن ها به گردش در آمده و سپس در اختیار مردم برای انجام تراکنش ها قرار خواهد گرفت. پس از وضع این دو فاز، هم اکنون به صورت طرح آزمایشی توکن  e-CNY در اختیار کاربران در حال تست میباشد.

هنگ کنک و موضع آن در مقایسه با چین


هنگ کنک برای ایجاد پلتفرم ارز دیجیتال دلیلی نمیبیند. بر اساس اظهارات مسئولین آن به طور روشن و واضح آنان عنوان کرده اند که زیر ساخت ارز موجود برای مبادلات خرد و کلان کافی است. و پاسخگوی نیاز آن ها است. آنان در حال توسعه ارز دیجیتال ملی نیستند. و و در آینده از سمت بانک مرکزی خبر هایی مبنی بر ایجاد زیرساخت برای توسعه این نوع پلتفرم نخواهید شنید. این بیانیه با امضای دبیر خزانه داری وقت  به اعتبار  رسید.

هنگ کنگ زیر ساخت مالی قوی را در پلتفرم ارز ملی خود دارد. مقامات این کشور با بررسی پلتفرم ارز دیجیتال ملی این گون عنوان کرده اند که برای معاملات و مبادلات مالی خرد و کلان هیچ خاصیت ویژه ای در ارز های دیجیتال جدید دیده نشده است.  و زیر ساخت های موجود کم و کسری نسبت به این نسخه جدید مالی ندارد.

ونزوئلا هم اکنون از ارز دیجیتال ملی استفاده میکند


ونزوئلا در سال 2017 ارز دیجیتال ملی خود را به بازار مالی معرفی کرد. این ارز پشتوانه مالی دارد. و به ازای هر واحد از ان طلا و یا ذخایر معدنی مانند نفت و… در نظر گرفته شده است. نام توکن این ارز پترو است. بر اساس مشخصات منتشر شده از سمت مقامات این کشور تبدیل پول های فیات مانند روبل روسیه، یوان چین و… به پترو به سهولت قابل انجام است.

ارز پترو از سمت بانک مرکزی ونزوئلا ارائه نشده است. همچنین باید بدانید که به تازگی جوئی ژو محقق و یکی از توسعه دهندگان رمز ارز اتریوم در طی تحقیقاتش متوجه شده است که برخی اطلاعات وایت پیپر پترو نسخه ای کپی از درون گیت هاب رمز ارز “دش” میباشد.

هدف از ارائه این ارز برای ونزوئلا شکست تحریم ها و بهبود شرایط اقتصای این کشور است. با ارئه ارز پترو از سمت رئیس جهمور آمریکا “دونالد ترامپ” دستوری صادر شد که در ابتدای ورود پترو در حالت عرضه اولیه سکه ICO  تعداد زیادی از سرمایه گذاران از شرکت در این تجمیع انصراف داده . و تاثیر بالایی را در فروش عمومی توکن پترو گذاشت.

ژاپن به دنبال دریافت پول نقد


ژاپن از کشور هایی است که مخالفتی با بیت کوین ارائه نداده است. و در عوض با توسعه ارز دیجیتال ملی مخالفت میکند. از سمت مقامات این کشور در مورد توسعه طرح ارز دیجیتال ملی این گونه عنوان کردند که این نوع ارز کارآمد نیست. و توسعه آن در دستور کار بانک مرکزی قرار ندارد. آنان در ادامه توضیحات خود در مورد ارز رسمی کشورشان افزودند. که طرحی برای تبدیل پول فیات به پول ماهیتا دیجیتال وجود ندارد. هم اکنون بسیاری از مردم تراکنش های خود را با پول نقد انجام میدهند. و تا زمانی که مردم به این نوع روش پرداخت معتقد باشند. طرحی برای حذف آن ها پایه ریزی نخواهد شد.

اتحادیه اروپا برای توسعه ارز دیجیتال ملی عجله ای ندارد


اتحادیه اروپا برای ایجاد پلتفرم مالی جدید عجله ای به خرج نمیدهد. آنان بر این باور این باور اند که پلتفرم های ارائه شده مانند قرارداد های هوشمند و… تازه کارند و هنوز امتحان خود را در بازار های مالی پس نداده اند. اتحادیه اروپا در عین حال که مخالفتی با رمز ارز ها ندارد . و برنامه ای در دستور کار خود به جهت توسعه ارز دیجیتال ملی قرار نداده است.

آنان متعقد اند که اگر بانک مرکزی نسبت به ایجاد یک پلتفرم ارز دیجیتال اقدام کند خود را به رقابت با تراکنش های خرد دعوت کرده است. این کار میتواند برای بانک مرکزی ریسک و خطرات جبران ناپذیری داشته باشد.

با این تفاسیر از بیانیه ها و اخبار منتشر شده از سمت اتحادیه اروپا پیدا است که آنان برنامه ی برای توسعه ارز دیجیتال ملی ندارند.

ایران در پی ممنوع کردن فعالیت رمزارز ها در کشور


ریال ملی که برای اولین بار از سمت مسئولین کشور ایران معرفی شد. و مدل خاصی از سمت مسئولین برای کارکرد آن ها استنباط نشد. اما با این وجود در ابتدا ریال دیجیتال برای مبادلات مالی بین دو بانک در نظر گرفته شد. و در ادامه فاز دوم این دارایی برای مبادلات خرد در میان مردم در نظر گرفته شد. در ادامه موضع ایران در مورد فعالیت مردم در حوزه ارز دیجیتال منفی است. و در آینده از انجام این معاملات در کشور جلوگیری به عمل خواهد آمد. اما در مورد چگونگی توسعه ریال دیجیتال از سمت بانک مرکزی هیچ اطلاعیه ای صادر نشده و کماکان این پروژخ دارای ابهام است.

سوئد، باسرعت در حال توسعه پلتفرم رمز ارز ملی است


سوئد برای تکمیل پروژه های مالی خود با معرفی توکن ای-کرونا در پی ایجاد یک حساب مالی دیجیتال برای مردم در کنار ارز ملی خود برای دست یابی به سهولت بیشتر در انجام تراکنش ها است. از اخبار منتشر شده میتوان این گونه برداشت کرد که اهدف بانک مرکزی از توسعه این پلتفرم دیجیتال ایجاد یک جانشین مالی برای پول رسمی کشور نیست. آنان یک مکمل مالی را برای مدرنیزه کردن در جهت افزایش امکانات مورد نیاز کاربران برای ثبت و انجام عملیات مالی در نظر گرفته اند.

بانک مرکزی در مورد ذخیره سازی ارز ها بر روی پلتفر ای-کرونا دو حالت را ارائه داده است.

  •   مدل اول: ذخیره دیتا بر روی پایگاه داده مرکزی
  • مدل دوم: ایجاد حساب سپرده ارزی است.

کشور سوئد در خصوص توسعه ارز دیجیتال ملی مصمم و با سرعت بالایی در حای پیش برد توسعه این پروژه میباشد.

انگلستان علاقه ای به توسعه ارز ملی ندارد


تا کنون بر اساس گزارشات تحقیقاتی که از سمت تیم توسعه مالی و خزانه داری انگلستان انجام شده است. این گونه برآورد میشود که ایده ایجاد ارز دیجیتال ملی در ظاهر برای انگلستان ایده بدی به نظر نمیرسیده است.

آنان با تحقیقات گسترده در خصوص توسعه این نوع ارز اندیشیدند. و فعلا دلایل برای عدم ایجاد ارز دیجیتال ملی بیشتر از ایجاد آن است. بر اساس گزارشات دریافتی، پیدا است که ریسک خطر توسعه این نوع ارز در انگلستان کم نیست. و سیستم های مالی این کشور را با چالش همراه خواهد کرد. عده زیادی از محققان بر این باور اند که توسعه این ارز در بخش خصوصی و نقدینگی مالی اثر مخرب خواهد داشت.

هند به دنبال پشتوانه مالی برای روپیه


هند از کشور هایی است که از توسعه ارز دیجیتال ملی حمایت کرده است. آنان هزینه ای چاپ پول در کشور را بالا میدانند. و معتقد اند با تولد یک ارز دیجیتال به پشتوانه روپیه میتوان بسیاری از تراکنش ها را به حالت دیجیتال انجام داد. با این کار اگر چاپ پول کم و یا حتی حذف شود کمک شایانی به خزانه دولت خواهد کرد. آنان معتقد اند حذف هزینه های بالا برای چاپ پول میتواند یکی از انگیزه های لازم برای دولت ها در جهت توسعه پول فیات دیجیتال باشد.

 

مطالب بیشتر:

ممنوعیت ارز های دیجیتال در چین/ ارز های دیجیتال ارزشی ندارند!
صرافی غیر متمرکز (DEX) چیست؟/بررسی مزایا و معایب
استراتژی میان مدت برای خرید و فروش ارز در دنیای پر نوسان کریپتو کارنسی
ارز کازماس در ماه گذشته رشد 180 درصدی را تجربه کرده است
انتخاب پلتفرم مناسب برای سهام گذاری استیکینگ/بررسی روش ها

 

نوشته های مشابه

0 0 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx