کارمزد لایه دوم اتریوم کمتر میشود/ ویتالیک بوترین توضیح میدهد
توسعه دهنده اتریوم به دنبال اجرا کردن طرحی مبنی بر کاهش کارمزد لایه دوم اتریوم است. این توسعه دهنده به کمک همکاران خود در تیم به روز رسانی اتریوم طرح جدید خود را برای استقرار آن بر روی پروتکل لایه دوم به اجرا در خواهند آورد. تا در این به روز رسانی کارمزد شبکه حتی از حالت سابق نیز کمتر محاسبه شود.
به گزارش کریپتو بریفینگ دو نفر از توسعه دهندگان مطرح بازار مالی کریپتوکارنسی یعنی ویتالیک بوترین و انسگار دیتریکس با اتفاق نظر یکدیگر در حال اجرایی کردن طرح پیشنهادی جدید خود با نام «EIP-4488» تلاش میکنند. تا طبق اهداف این طرح پلتفرم تریوم را بهبود ببخشند. این طرح راهکاری موقت با هدف کاهش قیمت گس در شبکه اتریوم اجرا میشود.
این دو توسعه دهنده در حال حل مسئله بالا بودن کارمزد های گس در پلتفرم اتریوم هستند. طرح EIP-4488 راهکاری موقت برای حل این مشکل است. و توسعه دهندگان طرحی اساسی تر را هم راستا با این طرح در حال پیشبرد هستند. که در ابعاد پیشرفته تر در حال توسعه است.
توسعه دهندگان این طرح در این باره توضیح میدهند:
هم اکنون دو شبکه تجمیعی با نام آپتیمیستیک رولآپس و زیکِی رولآپس یکی از راهکار های لایه دوم اند که نزد کاربران مقبولیت خود را دارا هستند. اشکال این دو بخش مسئله کارمزد شبکه است. که از سمت کاربران عدم رضایت. مشاهده شده است. و باید هرچه سریع تر تصیح شود.
کارمزد شبکه
با مشاهده کارمزد های شبکه و بررسی و مقایسه آن ها با پلتفرم اصلی اتریوم میتوان کارمزد دو شبکه آپتیمیسم و آربیتروم را 3 تا 8 برابر کمتر از کارمزد اتریوم دانست.
در ادامه نیز شبکههای تجمیعی زیکِی رولآپس قادر اند کارمزد شبکه خود را تا اندازه یک صدم از کارمزد پلتفرم اتریوم کاهش دهند. اما چیزی که باقی میماند باز هم برای کاربران زیاد است.
طرح بهبود اتریوم EIP-4488
بر اساس این طرح اتریوم از دو مسیر به دنبال کاهش کارمزد لایه دوم است.
- اول:
سازوکار اصلی شبکه های تجمیعی اتریوم داده هایی است که از طریق قرارداد های هوشمند ثبت میشود. این اطلاعات که همان اطلاعات تراکنش های درون شبکه است، انتقال آن هزینه بردار است.
در راهکار ارائه شده از طرح بهبود EIP-4488 یکی از راه حل ها کاهش هزینه انتقال داده است. که به واسطه آن بتوان کارمزد ها را در حالت پایین تر قرار داد.
- دوم:
از دیگر مسیر هایی که این طرح برای اجرا کردن خود پیش رو دارد قراردادن سقف برای حجم اطلاعات ثبت شده حاصل از انجام تراکنش ها است.
در ادامه ویتالیک بوترین در خصوص طرح پیشنهادی گفت که این طرح به سبب افزایش حجم فضایی در دست شبکه قابل اجرا است. در ادامه دفاع خود از طرح به پایداری پلتفرم اتریوم اشاره کرد که هم اکنون به دلیل پایدارای آن آسیب پذیر نیست.
راهکار دوم به عنوان راه حل اصلی:
توسعه دهندگان طرح بلند مدت را برای حل مسئله کارمزد شبکه اتریوم بر مبنای تقسیم داده ها و تبدیل آن ها به دیتا های کویچک تر قرار دادند. و به دنبال اجرایی کردن آن در مدت زمان طولانی تر به عنوان راهکار اصلی پلتفرم هستند. تا از این طریق بتوانند بر رفع مشکلات شبکه های تجمیعی مانند آپتیمیستیک رولآپس و زیکِی رولآپس فائق آیند.
در ادامه
توسعه دهندگان این طرح در وضعیت تعجیل به دنبال اجرایی شدن آن در سریع ترین زمان ممکن میباشند. بر اساس برنامه ریزی های تیم توسعه اتریوم این طرح به احتمال زیاد تا قبل از کریسمس بر روی شبکه های تجمیعی مستقر میشود.
در ادامه ویتالیک بوترین مشتاقانه به دنبال تغییرات جدید در پلتفرم جدید است تا به واسطه آن ها بتواند اکوسیستم اتریوم را با طرح های تجمیعی آن هم سو کند. به همین منظور فعلا از طرح بهبود EIP-4488 به عنوان یک راه حل موقتی یاد میکند.
پشتیبانی از طرح های تجمیعی
صرافی بایننس به عنوان یکی از صرافی های مطرح در حوزه مالی ارز های دیجیتال به عنوان یکی از پشتیبان های آربیترم معرفی کرده است. به همین منظور به واسطه یکی از راهکارهای لایه دوم اتریوم واریزی های خود ار به انجام میرساند.
مطالب بیشتر:
استخر نقدینگی چیست و چگونه به انجام تراکنش های ارزدیجیتال کمک میکند؟
آشنایی با ارزدیجیتال اتریوم
معرفی ارز دیجیتال بایننس کوین
ارز دیجیتال کاردانو ADA چیست؟
ارز پولکادات Polkadot | معرفی ارز پولکادات به همراه کاربردهای آن