دولت سیزدهم به دنبال ساماندهی ارز های دیجیتال در ایران/کنترل فعالیت سرمایه گذاران
محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسون اقتصاد کشور. با تمرکز بر فعالیت های حوزه مالی ارز های دیجیتال از ساماندهی ارز های دیجیتال سخن به میان آورد. بر اساس گزارش منتشر شده از سایت رسمی خبرگذاری صدا و سیما. وی در مصاحبه خود با این گروه خبری این گونه عنوان کرد:
عده کثیری از شهروندان ایرانی به معاملات در حوزه ارز های دیجیتال میپردازند. در مواجهه با این واقعیت. بایستی اقدامات لازم را برای سامان دهی این دست فعالیت ها انجام دهیم.
او در مورد شروع فعالیت افراد و اصناف در این خصوص گفت:
دولت سابق در خصوص چارچوب بندی و سامان دهی این فعالیت مالی سستی کرده. و بایستی از زمان شروع فعالیت ها به این حوزه نفوذ میکرد. هم اکنون نیز با تاخیری چند ساله در حال رسیدگی به این پرونده های مالی هستیم.
وی افزود:
عدم هماهنگی و برنامه درست از سمت نهاد های رسمی مالی کشور مانند بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باعث ایجاد تاخیر در کنترل و نظارت برروی حجم بالایی از سرمایه شده است.
پور ابراهیمی بر این باور است. که نهاد های مرتبط مانند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران. با در دست داشتن ابزار هایی مانند امکان صدور مجوز برای پرداخت ها. توانایی کنترل بخش سرمایه گذاری را در خصوص حوزه مالی ارز های دیجیتال دارد. این در حالی است. که وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور نیز با در دست داشتن اختیارات لازم. با تقسیم وظایف از سمت دولت به راحتی کنترل این حجم از دارایی را در دست خواهند گرفت.
در این حالت با وجود گرایش فراوان مردم ایران به سرمایه گذاری در بخش رمز ارز های دیجیتال، این حوزه مالی کنترل خواهد شد. و تهدیدی برای اقتصاد کشور به حساب نخواهد آمد.
بر اساس گزارشات دریافتی از سمت رئیس کمیسیون اقتصادی وقت روزانه 10 هزار میلیارد تومان گردش مالی این ارز ها گزارش شده است. بر همین اساس وی با ارائه گزارشات لازم در صحن علنی مجلس به دنبال شفاف سازی اطلاعات لازم از رمز ارز ها و سامان دهی آنها است.
وی در خصوص قانون گذاری ها این گونه توضیح داد:
در خصوص فعالیت های مالی ارز های دیجیتال. با تمرکز بر روی شفاف سازی اطلاعات درآمد زایی و مدیریت و نظارت های مالی. همچنین روال کار استخراج کننده ها با رویکردی مناسب در زمینه مصرف انرژی در دستور کار است. و به زودی اقدامات لازم انجام خواهد شد.
همچنین در خصوص جزئیات طرح ساماندهی ارز های دیجیتال چنین عنوان کرد:
این طرح با هدف انجام فعالیت ها در حالت بهینه و با تقسیم وظایف میان وزارت صنعت (در بخش مجوز های لازم برای ماینر ها). و وزارت نیرو (در خصوص تامین برق و منابع انرژی) صورت گرفته است.
و در ادامه این تقسیم بندی:
پور ابراهیمی افزود: وزارت ارتباطات وظیفه ارائه بستر های لازم برا ی استفاده از این دارایی ها. و مسائل نظارتی جهت جلوگیری از پولشویی و… بر عهده وزارت اقتصاد خواهدبود. تا بتوان ساماندهی ارز های دیجیتال را به درستی انجام داد.
علاوه بر آن وی در خصوص فعالیت صرافی های ارز دیجیتال اشاره به صورت مختصر بر لزوم نظارت و کنترل تراکنش های این صنف اشاراتی داشت.
مطالب بیشتر:
ممنوعیت ارز های دیجیتال در چین/ ارز های دیجیتال ارزشی ندارند!
صرافی غیر متمرکز (DEX) چیست؟/بررسی مزایا و معایب
استراتژی میان مدت برای خرید و فروش ارز در دنیای پر نوسان کریپتو کارنسی
ارز کازماس در ماه گذشته رشد 180 درصدی را تجربه کرده است
انتخاب پلتفرم مناسب برای سهام گذاری استیکینگ/بررسی روش ها