آشنایی با ارز دیجیتالارزهای دیجیتالانواع ارز دیجیتال

دیجی بایت ارز دیجیتال خفته/معرفی ارز دیجیتال دیجی بایت

دیجی بایت چیست؟ همه چیز در مورد دیجی بایت

در این مقاله از سایت جامع فیبودکس به معرفی ارز دیجیتال دیجی بایت و بررسی عملکرد آن در جامعه مالی رمزارز ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا در ادامه با عملکرد این ارز آشنا شویم.

معرفی دیجی بایت


دیجی بایت DigiByte  یک ارز دیجیتال است که از سال 2014 پا به میدان مالی گذاشت. این ارز یک انشعابی از ارز دیجیتال بیت کوین است. توسعه دهندگان، آن را با برقراری شبکه ای پیشرفته برای انجام تراکنش های مالی، معرفی کرده اند. به طوری که توانایی تایید تراکنش ها در مدت زمان بسیار کوتاه را دارد. و قابلیت ظرفیت بیشتر و امنیت بهتر در مقایسه با ارز های دیجیتال مطرح را در آن گنجانده اند. این ارز به بازاریابی شبکه اهمیت زیادی میدهد. با کنترل عملکرد و بررسی پلن آینده دیجی بایت تمرکز بر روی بازاریابی شبکه به وضوح مشخص است. هم اکنون تمایلات معامله گران در حمایت از شبکه دیجی بایت بالا نیست.

در سایت رسمی دیجی بایت، تمامی اطلاعات فنی این ارز عنوان شده است. با مراجعه به آن می‌توانید به اطلاعات فنی دسترس پیدا کنید. و بررسی دقیق تر از عملکرد آن داشته باشید.

DGB طرفداران وفاداری دارد. آنان دلایل بهتری را برای توصیف شبکه دارند که برای تایید برخی از آنان مدارک کافی در دست نیست. در ادامه به معرفی این ارز از زبان طرفداران آن خواهیم پرداخت.

دیجی بایت از زبان طرفداران

طرفداران این ارز نظرات خود را در مورد آن این گونه عنوان می‌کنند. که اولا این ارز آینده روشنی دارد. یعنی بر اساس امکانات ارائه شده آن می‌توان از آن به عنوان سریع ترین و ارزان ترین روش پرداخت بین المللی استفاده کرد. دیجی بایت از ارز هایی است که احتمال میرود که در آینده با سرعت خیلی زیاد از کنار دیگر آلت کوین ها عبور و به رقابت با بیت کوین به عنوان ارز دیجیتال پیش رو قرار گیرد. ای بسا ویژگی های دیجی بایت باعث عقب ماندن از این ارز دیجیتال کاربردی شود.

به دلیل قابلیت های مناسب و کارایی ارز دیجیتال دیجی بایت، هر کاربری از فضای کارنسی که با دیجی بایت کار کرده به این شبکه وفا دار مانده است. به طوری که در دنیا چیزی قریب به صد هزار نود در این شبکه فعال اند.

مطالب بیشتر:
نود چیست و چه تاثیری در انجام تراکنش های بیت کوین دارد؟
فول نود Full Node چیست؟ و چه کاربردی در شبکه ارزدیجیتال دارد؟

دیجی بایت با چه ساختاری پا به میدان مالی کریپتوکارنسی گذاشته است؟


همان طور که پیش تر عنوان کرده ایم. دیجی بایت یک انشعاب از بیت کوین است. این ارز از نظر فنی و کارکرد تفاوت چندانی با بیت کوین ندارد. اما هدف توسعه دهندگان این نیست. و آنان دیجی بایت را ارزی شبیه بیت کوین نمی‌دانند. روند کار به این صورت است که در ابتدا چارچوب اصلی این ارز شکل می‌گیرد. (که احتمالا بسیار شبیه بیت کوین خواهدبود) پس از آن به بررسی نواقص خواهند پرداخت. و تغییرات به حالت جزئی بر روی پلتفرم اعمال خواهد شد. این روال در حالت آهسته و پیوسته اجرا می‌شود. تا جایی که دیجی بایت به تکامل برسد. و به طور کامل تشابهات خود را با بیت کوین از دست بدهد.

مقایسه بیت کوین و دیجی بایت:

در جدول زیر به صورت کلی دیجی بایت و بیت کوین را مورد قیاس قرارداده ایم. این یک مقایسه اجمالی است که در ادامه به توضیح ویژگی ها خواهیم پرداخت.

ویژگی دیجی بایت بیت کوین
تعداد کوین ها 21 میلیارد واحد 21 میلیون واحد
مدت زمان ساخت بلاک 15 ثانیه 10 دقیقه
پاداش هر بلاک هر ماه یک درصد کاهش ثابت
الگوی تایید تراکنش ها الگوریتم اثبات کار الگوریتم اثبات کار
الگوریتم استخراج SHA۲۵۶ و Scrypt و Qubit و odocrypt و Skein SHA-256

تعداد کوین ها:

تعداد کوین هایی که بیت کوین برای استخراج در نظر گرفته است 21 میلیون واحد است. این در حالی است که توسعه دهندگان دیجی بایت مقدار 21 میلیارد واحد را برای این ارز در نظر گرفته اند. دلیلی که برای این موضوع عنوان کرده اند سهولت در انجام پرداخت های مالی است. توسعه دهندگان با این کار دیجی بایت را از خرد شدن پول در مقادیر کم جلوگیری کرده اند. تا از این طریق سهولت کاربری ارز را بالاببرند.

به عنوان مثال برای تهیه یک کالای 3 دلاری از طریق ارز دیجیتال بیت کوین باید 0.0003 بیت کوین پرداخت شود. اما دیجی بایت چون هدف انجام تراکنش های کوچک را در دستور العمل خود دارد. این حالت را برای عملکرد خود مطلوب نمی‌دانند. 3 دلار به واحد دیجی بایت چیزی به اندازه 533 واحد خواهد شد.

کارشناسان ارز های دیجیتال این دلیل را پاسخی قدرتمند برای افزایش حجم واحد دیجی بایت نمی‌دانند. چون بیت کوین واحد کوچکتر به نام ساتوشی را تعیین کرده. که این خود سهولت کاربری را ایجاد خواهد کرد. با این حساب این موضوع دلیلی قدرتمند برای افزایش حجم کوین ها نخواهد بود.

مدت زمان ساخت بلاک

ساختار ساخت بلاک در بلاک چین دیجی بایت براساس سرعت است. توسعه دهندگان این ارز در ابتدا برای شروع فعالیت آن مدت زمان یک دقیقه برای تایید تراکنش های مالی در این پلتفرم در نظر گرفته شده بود. به این شکل که پس از گذشت دو سال از طی کردن سیکل قبلی این زمان به نصف حالت قبل تغییر کند. هم اکنون مدت زمان تایید بلاک ها 15 ثانیه شده است. بر اساس پلن طراحی شده این زمان کوتاه و کوتاه تر خواهد شد. به طوری که شبکه بتواند ظرفیتی به اندازه 280 هزار تراکنش را در یک ثانیه به ثبت برساند.

پاداش ماینر ها

در بخش استخراج و پاداش ماینر ها پلتفرم به گونه ای است که درآمد ماینر ها ثابت نیست. هرچقدر کوین استخراج میشود. و نمودار به سمت کاهش کوین ها سوق میکند. از درآمد و یا به عبارتی دیگر از کارمزدی که در اختیار ماینر ها به واسطه استخراج این ارز به آن ها تعلق میگیرد کم میشود. روند تغییر نرخ درآمد بر اساس الگوی “هر ماه یک درصد ” است. به این معنا که تعداد تولیدی آن در هر بلاک با گذشت هر ماه به اندازه یک درصد کاسته میشود.

الگوریتم استخراج

بیت کوین از الگوریتم برای استخراج کوین خود بهره میبرد. این در حالی است که دیجی بایت به منظور جلوگیری از انحصاری شدن استخراج به واسطه نرخ هش ریت بالای برخی دستگاه ها با 5 الگوریتم عملیات استخراج را به انجام می‌رساند. به این نحو که برای هر کدام از الگو ها ظرفیت تعیین شده است. مقدار ظرفیت برای هر الگو به طور یکسان به اندازه 20 درصد از کل تعیین شده است. این حالت تاثیر بسیاری در تمرکز زدایی شبکه خواهد داشت.

لازم به ذکر است که دیجی بایت نیز مانند بیت کوین برای افزایش چالش میان ماینر ها سختی استخراج در نظر گرفته است. این موضوع خود حجم تراکنش ها و تراکم آن ها را در میان ماینر ها متعادل خواهد کرد.

تغییرات و فورک های شبکه DGB


همان طو که پیش تر عنوان کردیم. این ارز از نظر فنی و کارکرد تفاوت چندانی با بیت کوین ندارد. اما هدف توسعه دهندگان این نیست. روند کار به این صورت است که در ابتدا چارچوب اصلی بیت کوین شکل می‌گیرد پس از آن به بررسی نواقص خواهند پرداخت. توسعه دهندگان تا کنون بر طبق همین برنامه ریزی پیش روی کرده اند و فورک های متعددی از این پلتفرم را ارائه و به اجرا درآورده اند. که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

فورک های دیجی بایت از 2014 تا 2019:
  1. اجرای فورک دیجی شیلد: برای حل شدن مشکل زمانی که در تنظیم شدن سختی شبکه برای بیت کوین وجود داشت این فورک ارائه شد. و آن را از حالت مدت زمان 15 روزه تغییر و به تنظیم شبکه در لحظه استخراج تغییر داد.
  2. اجرای فورک مولتی آلگو: در این نسخه از شبکه تغییر الگوریتم استخراج از یک به پنج بود. که در بخش تمرکز زدایی ماینر ها متمرکز بود.
  3. اجرای فورک مولتی شیلد: این فورک برای تعیین سختی استخراج در جهت افزایش چالش استخراج ماینر ها به منظور استوار شدن سختی کار بر هریک از پنج الگوی ماینینگ است.
  4. اجرای فورک دیجی اسپید: همان طور که از نامش پیدا است این فورک بر روی سرعت تراکنش ها متمرکز بود. این فورک نسخه ای جدید از پلتفرم است که هر دو سال یک بار با افزایش دادن سایز بلاک ها سرعت تراکنش ها را به دو برابر حالت قبل تغییر میدهد.
  5. اجرای فورک سگویت: این فورک نیز مجددا بر روی سرعت دهی به تراکنش ها متمرکز است. در ابتدا دجی بایت  با اضافه کردن این فورک شبکه خود را تقویت و پس از آن بیت کوین به تقلید از دیجی بایت آن را بر روی پلتفرم خود اجرا کرد.
  6. اجرای فورک دیجی استس: این فورک برای دسترسی کاربران برای تهیه قرارداد های هوشمند در این پلتفرم انجامید.

چالش های صرافی


این ارز دیجیتال در ابتدا برای ورود به فضای کریپتوکارنسی با مشکلات جدی رو به رو شد. دیجی بایت برای قرارگیری در دسترس کاربران دنیای ارز های دیجیتال همرمان با سه صرافی مطرح به نام ترون و پلونیک و بایننس به مشکل خورد. صرافی های ترون و پولونیک از کارکرد این ارز اطمینان نداشتند و به نظرشان پروژه دارای ابهام بود. پس از گذشت زمان پولونیکس به طور کامل دیجی بایت را از لیست ارز های خود حذف کرد.

توسعه دهندگان در توضیح به این مسئله این طور عنوان کرده اند که پولونیکس به پلتفرم DGB اتهام تجاوز به حریم خصوصی کاربران را وارد کرده است. و صرافی بایننس نیز در مورد مسائل مالی با این ارز به چالش کشیده شده اند. توسعه دهندگان حجم کارمزد بالایی را از سمت بایننس برای این ارز عنوان کرده اند. باینس در ازای درخواست سیصد هزار دلار و سه درصد از سود کل به ارائه بستر معاملات برای این ارز خواهد پرداخت.

با این حساب هم اکنون بالاترین معاملات این ارز در صرافی بایننس به انجام میرسد. چیزی به اندازه 33 درصد از حجم معاملات بایننس متعلق به این ارز است.

رشد پلتفرم دیجی بایت


بر اساس ادعایی که مخاطبان این ارز دیجیتال دارند. و همچنین روند مثبتی که برای توسعه شبکه به کار گرفته میشود. باید توقعی استقبالی بیش از این از این شبکه داشت. علت چیست؟

توسعه دهندگان بر روی موضوع امنیت شبکه تمرکز فراوان دارند. و در زمینه امنیت مدعی هستند. در خصوص توسعه آنان این موضوع را به کاربران واگذار کرده اند. در کل پلتفرم دیجی بایت در خصوص جامعه کاربران جهت خاصی را ندارد و عملکردی نامنظم از خود ارائه داده است. همین موضوع باعث شده تا به اندازه کششی که این شبکه دارد مخاطب نصیب خود نکرده باشد. جالب است بدانید که کاربران این شبکه به حالت وفادارانه به توسعه این ارز دیجیتال کمک میکنند. اما توسعه دهندگان نتوانستند فعالیت های مثبت کاربران را جهت دهی کنند. و این  موضوع باعث ضعف شبکه در زمینه توسعه شده است.

مزایا و معایب پلتفرم DGB


در کارنامه سوابق دیجی بایت نکات مثبتی است که باعث میشود عملکرد این ارز را در مجموع خوب و مناسب تلقی شود. این ارز با ارائه تغییرات و فورک های شبکه DGB باعث گستردگی و پذیرش آن از سمت کاربران کریپتوکارنسی شده است. همچنین با توجه ویژه آن بر روی موضوع تمرکز زدایی استخراج، میتوان گفت که در راستای این هدف از موفق ترین پلتفرم ها بوده است.  از طرفی دو نکته وجود دارد که در مورد دیجی بایت بایستی دقت کرد. موضوع اول موضوع وایت پیپر است. که این ارز هیچ وایت پیپری از خود برای معرفی پلتفرم خود ارائه نداده است. و بعد از آن موضوع مقیاس پذیری بلاک چین است که هنوز این موضوع حل نشده. لازم به ذکر است که این ارز زنجیره طولانی از بلاک چین را دارد. که خود در آینده چالش برانگیز است.

نوسانات و قیمت


فضای مالی کریپتوکارنسی فضایی پر نوسان است که ارز دیجیتال دیجی بایت به عنوان یکی از عضو های این بازار مالی از این قاعده مستثنی نبوده و درگیر نوسانات شده است. در هر حال بر طبق آمار و اطلاعات روز در 14 آگوست 2021 با قیمت ۰.۰۶۹۷۳۳ دلار سهم 0.04 درصد از کل بازار کریپتو کارنسی را به خود اختصاص داده است. این ارز در رده 86 امین ارز دیجیتال رایج قراردارد.

خرید ارز دیجیتال DGB


برای این که بتوانید این ارز را تهیه کنید یا از سایت صرافی های داخلی می‌توانید اقدام کنید. در صورتی که دسترسی به این ارز از طریق سایت های داخلی مقدور نبود می‌توانید با استفاده از خرید بیت کوین و اتریوم و سپس تبدیل آن به دیجی بایت این ارز را وارد کیف پول خود کنید. لازم است بدانید با توجه به شرایط تحریم که به ایران تحمیل شده است غالبا صرافی های داخلی در ارائه ارز ها در پلتفرم خود دچار مشکل هستند. با این حساب اگر صرافی مونرو برای ارائه در بستر خود داشت در ابتدا از اعتبار آن مطمئن و سپس ارز مورد نظر خود را تهیه کنید.

استخراج


اگر یک ماینر هستید باید بدانید که برای این که بتوانید ارز دیجی بایت را استخراج کنید مانند سایر ارز ها نیاز به اتصال به استخر ماینینگ این ارز را دارید. در خصوص دستگاه های استخراج نیز باید بگوییم همان دستگاه آس سیک قدرت استخراج DGB را دارد.  دیجی بایت چهار الگوریتم برای ماینینگ تعریف کرده که با استخراج هر کدام از آن ها میتوانید فعالیت ماینینگ را به سرانجام برسانید.

کیف پول ها


برای خرید و نگهداری ارز های خود برای این رمز ارز محدودیت در ارائه والت ها دیده نشده است. شما به راحتی میتوانید با تحقیق در مورد کیفیت ار یک والت، بسته به نوع مورد نظرتان (نرم افزاری ، سخت افزاری، تحت وب و …) کیف پول مناسب خود را انتخاب کنید. دیجی بایت هیچ محدودیتی در ارائه والت ها ندارد. کیف پول های تراست والت، اکسودوس، لجر و… از والت های معروف و کاربر پسند هستند که این ارز دیجیتال را ارائه میدهند.

مطالب بیشتر:
IEO چیست؟ پیش خرید یا پیش فروش توکن چگونه انجام می‌شود؟/بررسی مفهوم IEO
فورک چیست؟ بررسی مفهوم سافت فورک و هارد فورک
سفارش OCO چیست؟ کاربرد استفاده از OCO + صرافی های تحت پوشش

نوشته های مشابه

5 2 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx