Collateralization

Collateralization چیست؟

در امور مالی مدرن، Collateralization (وثیقه‌سازی) یکی از محبوب ترین مکانیسم های بیمه ای است که وام دهندگان برای دادن وام به وام گیرنده به آن نیاز دارند. با وام هایی برای مبالغ قابل توجه تر، وام دهندگان اغلب خود را در موقعیتی می یابند که خطر وام های قصور شده بسیار زیاد است. اینجاست که Collateralization بسیار مفید است.

به زبان ساده، Collateralization فرآیند ارائه یک نوع دارایی (این می‌تواند دارایی، ارز فیات، ارز دیجیتال، کالا یا هر چیز دیگری که دارای ارزش باشد) به منظور دریافت وام در یک دارایی متفاوت است.

تصور کنید که به دنبال خرید خانه اول برای خانواده خود هستید. ملک در انتهای طیف گران قیمت است، بنابراین ممکن است به وام نسبتاً قابل توجهی نیاز داشته باشید. در این صورت، بسیاری از موسسات مالی سنتی برای خانه ای که می خواهید بخرید به شما وام مسکن پیشنهاد می کنند.

در اصل، شما خانه آینده خود را Collateral می‌دهید و موافقت می‌کنید که در صورت عدم پرداخت وام مسکن، بانک مالکیت خانه شما را بر عهده بگیرد. در حالی که وام های مسکن رایج ترین شکل Collateralization در امور مالی سنتی است، وام گیرندگان و وام دهندگان انعطاف پذیری بیشتری در دنیای ارزهای دیجیتال دارند.

پلتفرم‌های وام‌دهی Crypto می‌توانند تقریباً هر نوع رمز ارز دیجیتال را به عنوان Collateral بپذیرند تا وام در توکن‌های رمزنگاری مختلف بدهند. البته، در این سناریو، وام دهندگان باید در نظر داشته باشند که توکن‌های Crypto ماهیت فرار دارند. این بدان معناست که اگر وام‌دهنده برای مثال، Collateral ای را در اتریوم بپذیرد و قیمت یک توکن اتریوم به میزان قابل توجهی کاهش یابد، وزن وثیقه‌ای که گرفته‌اند ممکن است برای پوشش زیان‌های احتمالی کافی نباشد.

به منظور کاهش این خطر، بسیاری از وام دهندگان Crypto به Stablecoin هایی روی می آورند که به یک ارز فیات متصل شده اند. برخی از محبوب ترین نمونه ها عبارتند از USDT و USDC. این توکن ها به ارزش فعلی دلار آمریکا گره خورده اند و نمی توانند به شدت در قیمت تغییر کنند.

یکی دیگر از گزینه های محبوب برای Collateralization در وام های رمزنگاری، به اصطلاح CollateralTokens هستند. این ارزهای دیجیتال به طور خاص برای خدمت به عنوان Collateral طراحی شده اند، به این معنی که وام دهنده در سرمایه گذاری خود ایمن تر است.

Collateralization یکی از مکانیسم‌های اولیه است که وام‌دهندگان در سراسر جهان در انبار خود دارند تا هرگونه ضرر احتمالی در سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند. از سوی دیگر، Collateralization دارایی‌ها نیز برای وام‌گیرنده سودمند است، زیرا در بسیاری از موارد، وام‌های دارای Collateral دارای نرخ بهره به‌طور قابل توجهی پایین‌تر هستند. در Crypto ، وقتی صحبت از Collateralization به میان می‌آید، هنوز فضای زیادی برای اکتشاف وجود دارد. اخیرا، وام دهندگان شروع به پذیرش NFT و سایر اشکال دارایی های رمزنگاری شده برای وام های Collateral کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا