بازار گاوی و خرسی چیست؟ چه زمانی میتوان گفت بازار گاوی یا خرسی رخ داده است؟
منظور از بازار گاوی و خرسی چیست؟ چرا از این اصطلاح استفاده میکنند؟
منظور از بازار گاوی و خرسی چیست؟ چرا از این اصطلاح استفاده میکنند؟
بازار گاوی و خرسی چیست؟ چگونه شکل میگیرند؟
در این مقاله میخواهیم به دو اصطلاح بازارگاوی و خرسی در رمز ارز ها اشاره کنیم. در زمان ترید و معاملات معاملهگرها از اصطلاحاتی استفاده میکنند که دانستن آنها خالی از لطف نیست. این اصطلاحات تشکیل زبانی مشترک بین تریدر ها و معامله گر ها را میدهد. و خیلی وقت ها به کار گیری این اصطلاحات باعث فهم مطلب خواهد شد.
اصطلاح بازار گاوی و خرسی یکی از اصطلاحات رایج و کاربردی بین معاملهگرها میباشد.
بازار گاوی Bull market
کلمه “بازار” واژه ای کلی است. پس زمانی که این واژه درگیر میشود در حال توصیف روندی جامع هستیم.
در بازار سرمایه وقتی که بازار رو به رشد است و در وضعیت صعودی قرار میگیرد اصطلاحا میگویند بازار گاوی است.
اینکه دقیقا چرا از این واژه استفاده میشود دقیقا مشخص نیست. اما چیزی که مهم است مفهوم است که در مواقع رشد و صعود اصطلاح بازار گاوی بکار برده میشود.
بازار خرسی Bear market
در بازار سرمایه استفاده از اصطلاح بازار خرسی وقتی به کار برده میشود که بازار روندی نزولی دارد. قیمت سهام پایین آمده و بازار درحال پیشروی به سمت رکود است.
شاید استفاده از این دو نام به نوع مبارزات این دو حیوان اشاره داشته باشد. و کاربران از نحوه مبارزه این دو حیوان به استفاده از آن ها برای انتقال مفاهیم خود حین ترید و معامله پرداخته اند.
چه زمانی میتوان گفت بازار گاوی یا خرسی رخ داده است؟
معمولا در این روند در زمان کوتاهی اتفاق میافتد. در زمانی که بازار خرسی است. کاهش قیمت در دوره کوتاهی با نرخ تغییر بالا اتفاق می افتد. اگر به صورت تقریبی بخواهیم بگوییم مثلا افت بیست درصدی قیمت ها در مدت زمان یک ماهه میتوان روایتگر بازار خرسی باشد.
تریدرها با استفاده از نمودارها، اندیکاتورها و در کل ابزارهایی که دارند. با در نظر گرفتن تجربه کاری شان این بازارها را پیش بینی و تحلیل میکنند.
بازارهای گاوی نیز همان طور که اشاره شد روند رو به رشد و صعود دارند. که مانند بازار خرسی در مدت زمان کوتاه با تغییرات صعودی زیاد همراه است.
در دنیای رمز ارزها تجارت با تحلیل گره خورده است. با تحلیل بازار توسط کارشناسان مختلف و تعیین استراتژی از سمت کاربران میتوان تا حد بسیاری سود را بالا و ضرر را به حداقل رسانید. در بازار بیت کوین بسیاری از تریدرها روند رشد این رمز ارز را صعودی تحلیل کرده اند. اما با این تحلیل نمیتوان گفت که هیچ گاه روند نزولی نداشته و یا نخواهد داشت. کمی به تاریخچه عملکرد این رمز ارز نامی نگاهی بیاندازیم میبینیم که بیت کوین در دسامبر 2017 و در سال 2014 تجربه بازار خرسی با افت 86 درصدی را رقم زده است.
چگونه در بازارهای گاوی برنده باشیم؟
یکی از پیشنهادات جالب در بازارهای گاوی استفاده از پوزیشن لانگ در معاملات اهرم دار است.
اگر با معاملات اهرم دار آشنایی ندارید میتوانید به مقاله معاملات اهرم دار مطالعه کنید.
آشنایی با معاملات فیوچرز نیز جزو پیش نیاز این بخش میباشد. اگر با معاملات فیوچرز آشنا نیستید مطالعه این مطلب به شما توصیه میشود.
اگر بازار در وضعیت گاوی قرارداشت، ورود به معاملات فیوچرز گزینه مناسبی است. بازار گاوی وضعیت صعودی است. ورود به این بازار با قدرت بیشتر، سودآوری بیشتری را ایجاد میکند. پس با انتخاب معاملات فیوچرز میتوان مبلغ مورد نیاز را از صرافی قرض و پس از اتمام معامله قرض خود را به صرافی بپردازید. و برنده از میدان بیرون روید.
اگر تخصص کافی نداشته باشید خطر لیکویید شدن در کمین است. و با یک اشتباه میتواند معامله پر سود شما را به ضرر تبدیل کند.
معاملات مارجین در بازارهای گاوی برگ برنده است و شما بدون داشتن سرمایه کافی سود بالایی را برای خود رقم بزنید.
معامله در بازار خرسی:
همان طور که در بازارهای گاوی تریدرها سریعا به خرید، به واسطه اهرم ها و.. هستند در بازارهای خرسی باید به دنبال شورت کردن Shorting بود. و باید دقیقا بر عکس عمل کرد. اگر بازار خرسی است. پس بر این باور که ارزها نزولی اند و به سمت کم شدن موضع گرفته اند. با فروش دارایی در قیمت بالاتر و خرید مجدد آن در قیمت پایین تر میتوانید در بازار های خرسی با سود آوری از میدان خارج شوید.
ریسک این کار بالاست و شما باید در زمان های طلایی معاملات خود را به نتیجه برسانید.
عرضه و تقاضا:
بدیهی است که در بازارهای گاوی سطح تقاضا از سمت معامله گر ها بالا رفته و کمتر کسی مایل به فروش سرمایه در این بازار است. و در مقابل در بازار های خرسی عرضه بالاتر از تقاضا است. تحلیل های درست و استرانژی های هوشمندانه و آگاهانه در این بازارها بسیار تعیین کننده خواهد بود.