ممنوع شدن ارز دیجیتال غیر قابل ممکن است!/آیا بیت کوین ممنوع میشود؟ تجزیه و تحلیل
دولت ها توان ممنوع کردن بیت کوین را ندارند.
در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم آیا در آینده ممنوع شدن ارز دیجیتال امکان پذیر است یا خیر؟ دولت ها چقدر در این زمینه قدرتمنداند؟ آیا دولت ها میتوانند بیتکوین را ممنوع کنند؟ با ماه همراه باشید تا به نتایج مورد نظر دست یابیم. این مقاله بر اساس مقاله ای از سایت بیت کوین مگزین به تحریر در آمده است.
نگرانی ها از کجا منشا میشوند؟
پیش از اینکه به ارائه مطالب بپردازیم. در ابتدا باید ریشه یابی کنیم که چرا هر شخصی که پا به دنیای کریپتو کارنسی میگذارد. اولین فکری که ذهن او را مشغول میکند.
موضوع ممنوع شدن فعالیت رمز ارز ها است. قریب به 12 سال است که از ورود ارز های دیجیتال به بازار مالی میگذرد. اما کشور ها هر روز با موضع گیری های مختلف و سخنان و بیانه های متفاوت کاربران این بازار مالی را غافل گیر میکنند.
و یا این که کشور های زیادی حتی ابر قدرتی مثل آمریکا هنوز در مورد ارز های دیجیتال قانون گذاری نکرده اند. با این تفاسیر طبیعی است که کاربران در این خصوص نگران باشند.
بررسی آمار سرمایه گذاران ارز بیت کوین در یک نگاه
در این تصویر حجم معاملات به تفکیک کشور ها نمایش داده شده است. رتبه بندی کشور ها از رتبه نخست تا انتها بر معیار بیشترین تا کمترین نمایش داده شده است.
با توجه به تصویر بالا پیدا است که آمریکا با اختلاف زیاد پرچم دار معاملات ارز های دیجیتال با تمرکز بر روی ارز دیجیتال بیت کوین است. این در حالی است که آمریکا هنوز موضع مشخصی نسبت به رمز ارز ها نگرفته است.
با این حال بررسی نظرات مسئولان آمریکا میتواند حائز اهمیت باشد. چرا که آمریکا، هم به عنوان ابر قدرت و تاثیر گذار بر سایر کشور ها و هم به دلیل حجم بالای تراکنش های آمریکایی ها در دنیای کارنسی، خود عامل افت و خیز بازار ارز های دیجیتال خواهد بود. در ادامه موضع گیری های مسئولان را در این خصوص خواهیم دید.
موضع گیری سیاست گذاران آمریکایی در برابر ممنوع شدن ارز دیجیتال
هستر پیرس از اعضای بورس اوراق بهادار، یکی از موافقان سیاسی در مورد توسعه رمز ارز ها و از مخالفان سیاست ممنوع شدن ارز دیجیتال است. وی موضع خود را در این خصوص این گونه بیان کرد:
تنها میتوان با عبور از گذرگاه قطع شدن اینترنت مسیر مخالفت با ارز های دیجیتال را پیمود.
جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا از مخالفان توسعه رمز ارز ها است. و کماکان مخالفت های وی از سخنان و بیانیه های او مشاهده میشود. وی موضع خود را در مورد ممنوع شدن ارز دیجیتال این گونه عنوان میکند:
فعالیت مالی ارز های دیجیتال غیر قانونی است!
نیلز دی دالو بنیان گذار صندوق ریسک جهانی در مورد ممنوع شدن ارز دیجیتال بر این باور است:
دور از ذهن نیست که اتفاقی که در سال 1930 برای طلا رخ داد برای ارز های دیجیتال تکرار شود. (وی به ممنوعیت طلا اشاره دارد)
چینی پالو نیز که خود مسئولیت مدیریت عامل صرافی آمریکا را بر عهده دارد. در خصوص ممنوع شدن ارز دیجیتال عنوان کرد:
میتوان انتظار تدوین قوانین سخت گیرانه برای بیت کوین و سایر رقبا را داشت.
بررسی نظر کارشناسان در خصوص ممنوع شدن ارز دیجیتال
کارشناسان و تحلیلگران حوزه های مالی در مورد بستر مالی کریپتوکارنسی در دو دسته با دو عقیده متفاوت نظرات خود را این گونه عنوان میکنند.
- گروه اول :
وجود بیت کوین به سود دولت است:
وجود بیت کوین به سود دولت است. چون شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو وجود ندارد. و ما در ابتدا با یک تیم سیاسی رو به رو بوده ایم. یعنی دولت با یک نقاب فریبنده به کشف و معرفی ارز های دیجتال پرداخته است. با فرض درست بودن این نظریه دولت هیچ گونه اقدامی برای بر اندازی ارز های دیجیتال نخواهد کرد.
- گروه دوم :
با ممنوعیت بیت کوین این کش مکش به پایان میرسد:
گروهی دیگر از تحلیل گران بر این باور اند. که در نهایت دولت ها بر ارز های دیجیتال غلبه و با ممنوعیت آنان این جنگ را به پایان میرسانند. این طرز فکر از اینجا نشات گرفته است. که ارز های دیجیتال متولد شدند. و سرعت رشد آنان به قدری بالا بود که افسار آن از دست دولت ها رها، و از کنترل آنان خارج شده است.
موضع گیری سایر کشور ها در مورد ممنوع شدن ارز دیجیتال
در این خصوص کشور هایی مانند ترکیه، هند و نیجریه از ابتدا ارز های دیجیتال را ممنوع کردند. و آنان را غیر قانونی تلقی کردند. این سه کشور موضع خود را در این خصوص به روشنی عنوان کرده اند. و اما در مقابل کشور آلمان از ارز های دیجیتال حمایت کرده است.
حال موضع گیری آمریکا بر اساس سوابق کاری خود و نظرات سیاست مداران و همچنین حجم بالای معاملات مالی در این حوزه از سمت مردمان خود این گونه حدس زده میشود. که به احتمال قوی آمریکا ارز های دیجیتال را ممنوع نمیکند اما با قانونگذاری ها به آن جهت خواهند داد.
آیا ممنوع شدن ارز دیجیتال ممکن است؟
در خصوص امکان انجام ممنوع شدن ارز دیجیتال باید این گونه عنوان کنیم که از نظر تئوری پاسخ مثبت است. و این امکان برای قانون گذاران فراهم بوده. اما از نظر عملی توجیه آن بسیار دشوار و تا حد بالایی توجیهی ندارد.
این موانع در چهار بعد عملی و قانونی، اقتصادی و سیاسی دامن گسترانیده است. این چهار بعد موضوعاتی اساسی است که خود اجرایی کردن این تصمیم را غیر ممکن میکند.
موانع ممنوع شدن ارز دیجیتال
برای این که یک دولتی مانند آمریکا بتواند ارز های دیجیتال را ممنوع اعلام کند. چالش های بزرگی را در مسیر باید بپیماید.
چالش های قانونی
در ابتدای فعالیت بیت کوین با فعالیت های سیاسی همراه بوده است. و ماهیت آن را تشکیل داده است. و نمیتوان انتظار داشت که سیاست را از آن جدا کرد. بیت کوین در ابتدا با انتشار دو خبر مختلف از کارگذاران و یک انتقاد در خصوص عملکرد بانک مرکزی که در مجله تایمز منتشر شد.
کار خود را آغاز کرد. که به سادگی با دسترسی اینترنت تمامی دنیا میتوانند آن را مطالعه کنند. با توجه به متمم قانون اساسی دولت اجازه جلوگیری از فعالیت بیت کوین را نخواهد داشت.
بر اساس متمم قانون اساسی حق آزادی بیان وجود دارد و تشکیل گروه های اعتراضی در کنار خواسته مسالمت آمیز جرم نیست. و کارگذاران حق جلوگیری از آن را ندارند. از طرفی لزومی به محدود کردن بیت کوین نیست. چون کاربرد آن تنها مالی نبوده و بیت کوین جنبه های سیاسی دارد.
چالش های عملیاتی کردن ممنوع شدن ارز دیجیتال
ارز های دیجیتال بر پایه بلاک چین استوار اند. فرض کنید یک دولت برای اینکه بخواهد فعالیت ارز های دیجیتال را ممنوع اعلام کند. و برای جلوگیری از فعالیت معاملهگران و سرمایه گذاران دست به مصادره اموال بزند.
ارز های دیجیتال، ارز هایی نامتمرکز اند. و د راختیار مالکان حقیقی است. و هیچ واسطه بانکی این میان نیست که بتواند این اموال را مصادره یا توقیف کند.
حتی اگر برای توقیف اموال به سراغ اشخاص بروند شخص به راحتی میتواند با پاک کردن کیف پول و حفظ کردن کد بازیابی، ادعا کند که رمز ها خود را گم کرده یا فراموش کرده، و در نهایت هر زمان که بخواهد با کد بازیابی و دانلود مجدد کیف پول خود به اموال دیجیتال خود دسترسی پیدا کند.
مطالب مرتبط
استیبل کوین Stablecoin یا ارزدیجیتال با ثبات چیست؟چه تفاوتی با دیگر ارز ها دارد؟
همه چیز درمورد کیف پولهای ارز های دیجیتال
چالش های اقتصادی
از دیگر چالش های دولت ها بخصوص دولت آمریکا چالش های اقتصادی است. ده درصد از مردمان آمریکا سرمایه گذاران ارز های دیجیتال اند. علاوه بر آن رتبه اول را در سرمایه گذاری بیت کوین را دارند. و گردش مالی این کشور در خصوص رمز ارز ها بالا است.
بخش بزرگی از ارزش بازار را آمریکا تشکیل داده و نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت. شرکت بزرگ تسلا چیزی به اندازه 1.5 میلیار دلار از درآمدش را بر ارز های دیجیتال سرمایه گذاری کرده است.
علاوه برآن صرافی کوین بیس چیزی به اندازه 85 میلیارد دلار ارزش را در اختیار خود دارد، و در پی آن بانک دجی پی مورگان و گلد من ساکس، شرکت ویزاو پی پل نیز در این بازار مالی حضور دارند.
اگر آمریکا ممنوع شدن ارز دیجیتال را تصویب کند. عملا گردش مالی و ارز آوری های ناشی از ارزهای دیجیتال را نادیده گرفته و خود را از آن ممنوع کرده است.
مطالب مرتبط:
صرافی Coinbase از Dogecoin به دلیل تبلیغات قرعه کشی شکایت کرد.
صرافی های ارز دیجیتال | معتبرترین صرافی های دنیا کدام اند؟
چالش های سیاسی ممنوع شدن ارز دیجیتال
همان طور که اشاره شد. سیاست جزء لاینفک دنیای مالی ارز های دیجیتال است. عده زیادی از توسعه دهندگان و نهنگ های سرمایه گذار در حوزه کریپتوکارنسی از روابط و نفوذ سیاسی برخوردارند.
و در انجام فعالیت های سیاسی کم و بیش نقش داشته اند. برای مثال مدیر عامل ارز دیجیتال FTX را میتوان اشاره کرده که با سرمایه گذاری و حمایت مالی در کمپین انتخاباتی “جو بایدن” برای اخذ اکثریت آرا در رقابت ریاست جمهوری آمریکا انجام داد.
مطالب مرتبط:
ارزهای دیجیتال در ایران، قوانین مربوط به آنها
چرا مردم در مقابل درک ارزهای دیجیتال موضع میگیرند؟