تاثیر عرضه و تقاضا در بازار ارز های دیجیتال/بررسی دارایی ضد تورمی
تاثیرات عرضه و تقاضا بر دارایی های ضد تورمی
عرضه و تقاضا دو مفهومی است که در بازار های معاملاتی معنا پیدا میکند. به دلیل این که فضای ارز های دیجیتال یک فضای مالی است. قاعدتا این مفاهیم در بستر این فضا نیز معنا دار اند. در این عصر، دنیای کریپتوکارنسی روز به روز بزرگ و بزرگ تر میشود. هم تعداد مخاطبان این فضا بالا تر میرود و هم به تعداد تنوع ارز های دیجیتال افزوده میشود. دراین مقاله از سایت جامع فیبودکس میخواهیم به مفهوم عرضه و تقاضا و تاثیرات آن در این بازار مالی اشاره کنیم . با ما همراه باشید.
محدودیت عرضه:
تنوع بالایی از ارز های دیجیتال که به بستر مالی کارنسی معرفی شده اند. هر یک به نوعی با سبک های خاص خود و با اهدافی ویژه به این دنیای مالی آمده و فعالیت های خود را آغاز کرده اند. با مشاهده پلتفرم ها پیدا است. که در موضوع عرضه هریک رویکردی جدا و سیاستی مجزا از خود ارائه داده اند. به عنوان نمونه بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال حوزه کریپتوکارنسی با مشخص کردن عددی 21 میلون واحدی برای خود، سقف تعیین. و در عوض دوج کوین بدون حد و به حالت نامحدود ارائه و در اختیار کاربران قرار داده شده است.
با این که بیت کوین در سال 2018 به میدان مالی آمد. و تا کنون چیزی به اندازه 80 درصد آن توسط ماینر ها استخراج شده است. اما هنوز برای استخراج شرایط مهیا و برای به اتمام رسیدن این ارز راه درازی در پیش است. اما چیزی که در نظر برخی تحلیل گران روشن است این است که با محدودیت عرضه سطح تقاضا بالا خواهد رفت. و در نهایت نرخ ارز تحت تاثیر قرار گرفته و بالا میرود.
بیت کوین دارایی ضد تورمی:
بیت کوین ارزی است که درگیر توهم تورم منفی است. اگر چه ارز ها همه با تورم مواجه میشوند. و از ارزش آن ها در مدت زمان گوناگون کاسته میشود. اما ارز دیجیتال بیت کوین چبزی دقیقا عکس این حالت در بازار مالی را دارد. به بیانی دیگر تورم مفهومی برابر افت ارزش را در دل خود دارد. ارزی که درگیر تورم میشود. یعنی با گذشت زمان کارایی و یا قدرت مالی سابق را از دست میدهد. و یا اصطلاحا میگویند تورمی است. اما بیت کوین دقیقا بر عکس است و حالتی معکوس را به خود میگیرد. یعنی بیت کوین با کاهش شاخص قیمتی مواجه است. این حالت را نمیتوان برای بیت کوین بد قضاوت کرد. چون باعث ایست ارزش و یا باقی ماندن ارز در ارزش خود میشود.
تاثیر دارایی با تورم منفی بر تصمیمات مالی کاربران
سیاست های مالی که کارشناسان در برخود با دارایی ها اعم از تورمی مانند پول های فیات و یا ضد تورمی مانند بیت کوین که زمان تاثیری منفی روی آن دارد تصمیمات متفاوت و نظرات گوناگونی را پیاده سازی میکنند. در خصوص یک دارایی ضد تورمی مانند بیت کوین آنان بر این باور اند که به جای این که این دارایی را سیو کرد. باید قبل تغییر ارزش آن به حالت کم تر آن را خرج کرد.
این نوع سیاست تنها هوشمندانه مدیریت کردن دارایی است. یه برای کاربران آن یک نوع مدیریت مالی است.که بتواند بیشترین ارزش را با پول خود خریداری کنند. یعنی اگر فی الحال با دارایی آن ها میتوان یک گوشی موبایل هوشمند جدید خرید آن را خریداری کنند. و اجازه تاثیر زمان بر روی پول خود را ندهند.
دارندگان سهام و ارزش با ماهیتی ضد تورمی بر این موضوع واقف اند که خرید کردن با گذشت زمان برایشان مقرون به صرفه تر و ایده ال تر است. جورج هالسمن اقتصاد دان آمریکایی در مورد دارایی های ضد تورمی این گونه عنوان میکند. که دارندگان این سبک از دارایی ها قادر به خرج کردن پول به حالت یکجا نبوده. و تنها تصمیم گیری در مورد کالای های اساسی ساده خواهد بود. چون این دارایی ها به مرور زمان ارزش بیشتری را پیدا میکنند. مثلا در خصوص وام های دولتی کاربران بر این موضع واقف اند که هر سری قسط پرداختی ارزشی بالاتر از ماه قبلی را دارد.
تاثیر دارایی با تورم منفی بر اقتصاد
دارایی های ضد تورم به دلیل افزایش ارزش در سال های پیش رو، از به گردش در آمدن پول جلوگیری میکند. هر شخص با علم به این که دارایی در دست او در آینده نزدیک ارزشی مضاف بر حالت ممکن را پیدا خواهد کرد. از خرج کردن آن خودداری میکند. و آن را به آینده موکول میکند.
با این تفاسیر در این حالت نرخ تقاضا کاهش پیدا میکند. و تولیدی ها و کسب و کار ها به دلیل کاهش نرخ خرید مخاطبان، مجبور به اخذ سیاست های فروش مانند تخفیفات و… خواهد شد. که در اغلب موارد سود چندانی نصیب تولید کنندگان نمیشود. و در نهایت به معنای ورشکست شدن بسیاری از کسب و کار ها و کارخانه ها و… خواهد بود.
بیت کوین و آینده :
کارشناسان برای بیت کوین که خود یک دارایی ضد تورمی است. این گونه عنوان کرده اند. که برای یک ارز دیجیتال پر مخاطب که در دست مردم در گردش است نیاز به عرضه را در جامعه باید به حالت افزایشی تغییر داد. اگر مردم تنها با دارایی بیت کوین قادر به خرید نوع خاصی از کالا باشند به طبع به اقتصاد ضربه وارد خواهد شد. و مردم تمایلی به خرج کردن دارایی خود نخواهند داشت.
اما اگر بتوان این دارایی را در واحد های کوچک تر برای انجام تراکنش های خرد به گردش در آورد . در آن صورت هر فردی برای خرید کالا های کوچک و یا حتی کالا های اساسی زندگی خود سیکل تصمیم گیری طولانی را طی نخواهد کرد. پس با این حساب پول در گردش قرار میگیرد. و با به گردش درآمدن آن کسب و کار ها برقرار خواهند ماند.
در نهایت:
عرضه و تقاضا دو فاکتور مهم و تعادل برانگیز اقتصاد یک جامعه است. و تغییر آن ها در جهت صعود و نزول تاثیرات مهمی در تغییر نرخ سوددهی کارخانه ها و کسب و کار های در گردش دارد. بیت کوین به عنوان ارز دیجیتال غیر متمرکز که خاصیتی ضد تورمی دارد اگر در کیف پول های مردم به عنوان یک پول رایج قرار گیرد و بتوان از طریق آن تراکنش های کوچک را انجام داد از حالت ضد تورمی خارج و به گردش چرخ اقتصاد کمک خواهد کرد.
مطالب بیشتر:
معرفی بهترین کیف پول نرم افزاری برای بیت کوین/بررسی والت ها
دیجی بایت ارز دیجیتال خفته/معرفی ارز دیجیتال دیجی بایت
قرارداد اختیار چه نوع قراردادی است؟ بررسی مفاهیم+مزایا و معایب