Cold Storage
Cold Storage چیست؟
کیف پول های رمزنگاری که برای دریافت، ذخیره و ارسال ارزهای دیجیتال استفاده می شوند معمولا به دو دسته کیف پول Hosted Wallet و Cold Wallet تقسیم می شوند.
Hosted Wallet (کیفپولهای میزبان) یا Hot Wallet، نرمافزاری هستند که از طریق وبسایت ارائهدهنده خدمات Wallet قابل دسترسی هستند و به دلیل سهولت استفاده، راحتی و در دسترس بودن دائمی، گزینه گستردهتری هستند.
دسترسی به وجوه ذخیره شده در کیف پول با یک یا چند Private Key به ترتیب در کیف پول های Single-Signature یا Multi- Signature تضمین می شود. اگر Private Key به خطر بیفتند، به عنوان مثال، در نتیجه سرقت یا از طریق یک حمله Phishing ، وجوه ذخیره شده در کیف پول ممکن است به سرقت رفته و برای همیشه گم شوند. در چنین حالتی، به دلیل غیرقابل برگشت بودن تراکنشهای بلاکچین و ناشناس بودن هویت کاربران ارزهای دیجیتال، برای مالک اصلی آنها هیچ توسلی وجود ندارد.
Cold Storage یک لایه حفاظتی اضافی برای وجوه کاربر با شکاف هوا در کیف پول فراهم می کند، یعنی قطع فیزیکی آن از شبکه های ناامن، مهمتر از همه اینترنت عمومی، زمانی که از آن استفاده نمی شود. تا زمانی که Cold Wallet فیزیکی در یک مکان امن باقی بماند، دسترسی مهاجمان بالقوه به coin های ذخیره شده در آن غیرممکن است.
Cold Storage هم توسط افراد و هم به ویژه توسط شرکت هایی استفاده می شود که مدل کسب و کار آنها شامل نگهداری وجوه مشتریان مانند صرافی های ارزهای دیجیتال است.
روش های مختلفی برای Cold Storage وجود دارد، اما محبوب ترین آنها Paper Wallet و Hardware Wallet است. Paper Wallet به سادگی یک تکه کاغذ فیزیکی است که کلیدهای عمومی و خصوصی کیف پول روی آن چاپ شده است. Hardware Wallet یک دستگاه خاص مانند درایو USB است که برای دسترسی به وجوه باید به طور فیزیکی به رایانه وصل شود.