منتخب سردبیر

تاثیر توسعه دهندگان در تمرکز و عدم تمرکز متاورس

متاورس نسل جدیدی از اینترنت که هم اکنون به دست مارک زاکربرگ و تیم توسعه آن در شرکت فیسبوک در حال توسعه آن هستند. متاورس که خود مفهومی نوین از عصر جدیدی از اینترنت است به احتمال قوی با تولد آن در حالت رقابت با سایر فناوری های عصر جدید قرار میگیرد.

هم اکنون نیز در توسعه این فناوری بسیاری از میلیاردر های توسعه دهند در رشد و تکامل آن نقش بسزایی دارند. چیزی که هم اکنون ذهن مخاطبان را به خود مشغول میکند چشم انداز توسعه متاورس است. که آیا این نسل جدید با همان کاستی های فضای مجازی پا به دنیای رقابت میگذارد و یا بلعکس! این بار فناوری نوین از ابتدا با موضع تمرکز و یا عدم تمرکز به میدان می آید؟!

در این مقاله به کمک یادداشتی از وب‌سایت کوین تلگراف به تاثیر کمپانی های توسعه دهنده فناوری و آینده نسل جدید اینترنت خواهیم پرداخت. با ما هماره باشید تا در ادامه به نتایج مورد نظر دست یابیم.

متاورس:


متاورس یک مفهوم است. که در آن به توسعه فضای مجازی و اینترنت سه بعدی اشاره دارد. هم اکنون قدرت اینترنت برای همگان روشن و واضح است. اینترنت اول یک رویا بود. بعد توسعه پیدا کرد.

و با روی کار آمدن کمپانی هایی مانند گوگل و بعد از آن فضای مجازی به سرعت توسعه پیدا کرد. به طوری که ابزار استفاده از آن از انواع کامپیوتر ها گرفته تا گوشی های هوشمند و… ساخته و هم اکنون در دست هر کاربر قرار دارد.

فضای مجازی دنیایی است که به کاربران این امکان را داد در سراسر دنیا، بدون هیچ حد و مرز جغرافیایی با هم تعامل داشته باشند. یکدیگر را بشناسند. و از اخبار و دیتا های مختلفی را به دست آورند.

اینترنت سه بعدی

گام بعدی در توسعه فضای مجازی تولد اینترنت سه بعدی و این بار زندگی در فضای مجازی است. با طرح این ایده به طبع ابزار مورد نیاز آن نیز متولد میشود. و در دست کاربران قرار میگیرد.

و افراد میتوانند با به کار گیری آن ها به راحتی در کنار افراد حضور مجازی داشته باشند. این بار مخاطبان یکدیگر را در محیط می بینند. میتوانند با هم بازی کنند. در انواع پروژه ها مشارکت داشته باشند. در جلسات شرکت کنند و تمام فعالیت هایی که نیاز به حضور شخص است را به انجام برسانند.

به طور کلی متاورس دنیایی است که در حالت واقعیت مجازی کاربران میتوانند شخصیت خود را بسازند. و با استفاده از ابزار و وسایل به دنیای حقیقی راه پیدا کنند.

مارک زاکربرگ در اقدامی نام کمپانی خود را از فیسبوک به متا تغییر داد. و با این کار خود را اولین داوطلب توسعه این فناوری معرفی کرد. وی در ادامه فعالیت خود منابع مورد نظر را در اختیار توسعه دهنگان خود قرار داد و بودجه 50 میلیون دلاری را برای تحقق این رویا تخصیص داد.

مطالب بیشتر:

متاورس Metaverse چیست؟ و چه ارتباطی با دنیای ارزدیجیتال دارد؟

فیس بوک اولین واوطلب توسعه دهنده متاورس:


چند روز پیش در برگزاری Facebook Connect که یک کنفرانس در خصوص متاورس بود. مارک زاکربرگ از برنامه های خود در توسعه این طرح توزیح و از بودجه 10 میلیارد دلاری. تخصیص داده شده. به این بخش سخن به میان آورد.

فناوری متاورس را میتوان به نوعی مجموعه ای متشکل از تجربیات، سرویس ها و پلتفرم های دارایی های دیجیتال دانست. که در یک فناوری جدید به نوعی مطلوب با هم درآمیخته شده است. و در دنیای واقعی به تصویر کشیده میشود.

مارک زاکربرگ مانند الزام به ایجاد حساب کاربری از سمت کاربرن در پلتفرم فیس بوک به جهت بهره بردن از محصولان اوکولوس من قبل از این تعهد خود را در کنترل های سخت گیرانه اش و دستری کاربران به نمایش گذاشته بود.

هم اکنون نیز در بخش توسعه متاورس با همین ذهنیت در حال پیشبرد پروژه میباشد. و این رویکرد در حالی که کاربران با شبکه های اجتماعی و سطح تعامل با آن ها آشنا هستند و در ادامه روند فعالیت دارایی های دیجیتال تقریبا به صورت عمومی آشکار شده است ساده تر از قبل به نظر میرسد.  و تا حدودی میتوان از آن به عنوان یک روش آزموده شده از سمت کاربران دانست.

در ادامه

پیش بینی میشود که زاکربرگ پس از توسعه متا تلاش برای جلب رضایت سایر توسعه دهندگان این فناوری جدید به سبب تبدیل متا به مرکز اصلی متاورس انجام دهد. هم اکنون مارک زاکربرگ از متاورس به عنوان نسل دوم اینترنت یاد میکند. که دامنه وسیعی دارد و چند صد میلیون نفر از مردم دنیا را کاربرن آن میخواند.

در ادامه مارک زاکربرگ با تلاش و استفاده از مسیر های گوناگون تلاش میکند تا به کمک تعامل برقرار شده در شبکه های مجازی متاورس را به عنوان یک رسانه فراگیر در دست عده زیادی از افراد قرار دهد. از آن جایی که هم اکنون تعداد کاربرانی که همه روزه در حال استفاده از اینترنت هستند زیاد است این ایده به احتمال وی عملیاتی خواهد شد.

انتقادات وارده بر متا


بر اساس اظهارات وال استریت ژورنال فیس بوک یک کمپانی درگیر با حجم بالایی از مشکلات است. این صحبت ها که به تازگی از سمت وال استریت منتشر شده است انتقادات زیادی از فیس بوک را در عناوین متنوع بیان کرده است.

  • فعالیت های مشکوک و شبه بر انگیز

وال استریت سخن از فعالیت های شبه برانگیز تجاری فیس بوک به میان می آورد. این مجموعه اشاره میکند که پیش از این از فیس بوک تمایلی مبنی بر کنترل محتوی مخبری در پلتفرم خود دیده شده است. و مسیر هایی برای مسدود سازی و کنترل محتوی در بستر شبکه های خود قرار داده است.

اما در مقابل حمایت از برخی کاربران خاص در این فضا عامل تضاد این ادعا است. که میتواند همین تضاد را در پیشبرد متاورس در خصوص شعار های توسعه خود داشته باشد. مارک زاکربرگ در ادامه فعالیت خود در بخش توسعه متاورس از شعار برابری و مساوات استفاده کرده است.

  • محبوبیت فیس بوک

از اسناد و اطلاعات مندرج حاصل از نظر سنجی ها مختلف میتواند دریافت که محبوبت فیس بوک به طرز قابل توجهی در حال کاهش است. و این موضوع در توسعه متاورس نقش بسزایی خواهد داشت.

چیزی که در آینده مهم است کاربرن و مخاطبان متاورس است. که با بررسی نظرات کارشناسان این حوزه میانگین بازه سنی برای گروه های استفاده کننده از این بخش بین متولدین سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ میباشد. و این نسل همان گروهی هستند که متاورس در دست آن ها قرار داده خواهد شد. بعید به نظر میرسد که محبوبیت فیس بوک کماکان میان این گروه سنی پابرجا مانده باشد.

  • سرطان دموکراسی

هم اکنون با برگذاری اجلاس و کنفرانس های گوناگون در حوزه متاورس انتقادات زیادی در بخش توسعه این فناوری روایت شده است. الکساندریا اوکسیوکورتز از سیاست مداران آمریکایی با نگاهی به برنامه ها واهداف پیش رو مارک زاکربرگ در عنوانی به نام «سرطان دموکراسی» سعی بر بروز مخالفت خود در حوزه توسعه متاورس و  ورود فیس بوک در این بخش داشت.

در پیام های توییتری واکنش هایی که از سمت کاربران به چشم میخورد از واکنش منفی انها نسبت به ورود فیس بوک به متاورس روایت میکند.

اوکسیو کورتز در تویت خود گفت:

شعار متا برای توسعه متاورس میبایست چیزی نزدیک به این جمله باشد:

“ما سرطانی برای دموکراسی هستیم. و تلاش میکنیم که ابزاری باشیم ک به واسطه آن بتوان به اهداف نظارتی و سیاسی خود در سطح جهانی دسترسی پیدا کنیم”

“ما به نفع خود و به هدف انقراض جامعه مدنی تلاش میکنیم”

و در ادامه عنوان کرد که متا با عنوان اهداف انسان دوستانه خود تلاش میکند که نگاه کاربران را به سمت حل مشکل و ایجاد دسترسی های ساده فرهم کند. اما این یک فریب است و این کمپانی قصد مالکیت بر هویت دیجیتالی کاربران خود را دارد. چرا که با توسعه فناوری فتاورس دسترسی های خود ار نیسبت به داده های هویتی کاربران به طور فزاینده ای بیشتر میکند.

بلاک چین و متاورس:


با مشاهده توسعه روز افزون بلاک چین و افزایش طرفدارن آن در حوزه فناوری میتوان انتظار داشت که بلاک چین در تمام ابعاد توسعه پیدا کرده و تبدیل به یک فناوری هم و کلیدی در عصر پیش رو شود.

با تولد نسل جدید اینترنت به عنوان یک فضای مجازی سه بعدی و فراگیر امکان توسعه بلاک چین بیشتر میشد. این دو در کنار هم میتوانند به خلق شخصیت های دیجیتالی پایدار بی انجامد.

با استقرار بلاک چین بر روی متاورس امکانات دسترسی فارغ از مجوز ، سانسور پذیری و امنیت و تمرکز زدایی به متاورس افزوده میشود. که کاحل از هماهنگی آن با بلاک چین خواهد بود.

توسعه دهندگان اینترنت نسل بعد، در تلاش اند که زیر ساخت توسعه متاورس را با استفاده از همکاری بلاک چین. پایه گذاری کنند. و در ادامه آن را بر طبق اهداف و برنامه های توسعه پیش ببرند.

رشد ارزشی متاورس

با توسعه متاورس و بزرگ شدن این درخت فناوری در چند سال آینده پیش بینی میشود که متاورس رشد ارزشی 13 درصدی را تجربه کند. این در حالی است که رشد ارزشی تنها شامل متاورس نخواهد بود. چرا که توسعه فناوری هایی مانند بلاک چین ثابت نیست. و همه روزه در حال افزایش است. به همین دلیل رشد ارزشی بلاک چین در چند سال آینده به اندازه ۳۲.۴ درصد. تخمین زده شده است.

در ادامه

از دیگر مسائل مهم و مورد توجه انگیزه های مالی سایر پلتفرم ها مانند توییتر است. توییتر از دیگر فضای مجازی محبوب نزد کاربران فضای دیجیتال است. هم اکنون توییتر در  برداشت گامی به سمت رشد قصد دارد با بلو اسکای به سمت توسعه شبکه مجازی نامتمرکز حرکت کند.

تا از طریق این بستر علاوه بر پلتفرم خود از دیگر پلتفرم های مجازی .میزبانی کند. و در واقع جزو اولین توسعه دهندگان حامی پلتفرم های نامتمرکز در بستر شبکه ها مجازی به شمار آید.

البته لازم به ذکر است که پلتفرم توییتر نیز مانند فیس بوک درگیر حواشی  از سمت سایر پلتفرم ها و یا منتقدان بخش فضای مجازی  است.

این حواشی در بخش حساب های توییتری شبه بر انگیز و گزارش های پی در پی از سانسور های دولتی و… بر ذهنیت کاربران این حوزه تاثیر مضاعف میگذارد. منتقدان در بخش های زیادی توییتر را .زیر سوال برده. که مهم تزین آن عدم پیروی توییتر از فناوری بلاک چین است. از این رو توییتر هم اکنون در برخی از کشور ها حساب کاربری ان مسدود  و کار با آن ممنوع شد.

مطالب بیشتر:


ارز دیجیتال فیس بوک به کجا رسید؟/لیبرا یا دییم؟
لیبرا ارز دیجیتال فیسبوک/ بررسی پلتفرم و عملکرد آن در فضای کریپتوکارنسی
آیا با وجود بلاک چین ضرورتی برای قانون گذاری رمز ارزی مانند بیت کوین وجود دارد؟
طرح چارچوب بندی فعالیت ارز های دیجیتال در ایران/قوانین و ضوابط
XRP چیست؟ آیا XRP یک ارز دیجیتال است؟/بررسی پلتفرم و نحوه عملکرد XRP

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

5 1 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx