ethereumآشنایی با بلاک چین

دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger | معرفی دفتر کل توزیع شده و قابلیت های آن

دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger چیست و چه کاربردهایی دارد؟

دفتر کل اصطلاحی آشنا و مهم در حسابداری می باشد. این دفتر محل ثبت اطلاعات مالی مانند حساب ها، بدهی ها، سود و زیان، اعتبارها و … می باشد. در زمان هایی که برای رسیدگی به امور نیاز به این اطلاعات مالی است، می توان به دفتر کل مراجعه کرد و به راحتی اطلاعات مورد نیاز را به دست آورد.

در اصل برای ثبت و نگهداری اطلاعات در طولانی مدت و جلوگیری از فراموشی آنها دفاتر کل به وجود آمده اند. تمام ارگان ها، دولت ها، بانک ها و هرجایی که مبادلات مالی داشته باشد از این دفتر استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger

با پیشرفت رایانه ها و سیستم های کامپیوتری، سند های دیجیتالی جای سندهای کاغذی را گرفتند. اولین پایگاه های داده، کاملا از حسابداری و فهرست بندی های سنتی استفاده می کردند.

کم کم پایگاه های داده ( دیتابیس Database) جایگاه خاص خود را پیدا کردند و دفاتر کل کاغذی و سنتی را کنار زدند. البته هنوز بسیاری از افراد در کنار استفاده از سیستم و سند های کامپیوتری، دفاتر کل کاغذی را هم استفاده می کنند.

در ابتدا پایگاه های داده به روی یک کامپیوتر متمرکز ذخیره می شدند. افرادی که قصد اضافه کردن اطلاعات جدیدی به آن را داشتند، باید به همین سرور Server متصل می شدند و اطلاعات خود را در آن درج می کردند.

مشکل پایگاه های داده این بود که حداقل یک نفر به تمامی این اطلاعات دسترسی داشت و می توانست در داده ها تغییرات ایجاد کند یا تمام اطلاعات را پاک کند. با ظهور بلاک چین، شاهد تحولی بزرگ در این سیستم بودیم و اصطلاح دفتر کل توزیع شده وارد عرصه دنیای دیجیتال شد.

دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger و کاربردهای آن

افزایش قدرت محاسبات، توسعه و رشد رمزنگاری Encryp، کشف و استفاده از الگوریتم های جدید و نو، باعث ایجاد دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger شد.

می توانیم دفتر کل توزیع شده را همانند پایگاه داده بدانیم، البته با چند تفاوت مهم و اساسی.

اطلاعات یا داده ها بعد از ثبت در این شبکه، به صورت روزانه توسط نود ها Node به روز می شود. این به روزرسانی ها از اطلاعات نگه داری می کند. همچنین امکان ایجاد هرگونه تغییر یا حذف اطلاعات به طور کلی از بین می رود. زیرا برای ایجاد تغییر باید تمام بلاک ها یا نود های شبکه بلاک چین تغییر کند و این امکان پذیر نیست.

همانگونه که می دانیم یکی از ویژگی های مهم شبکه بلاک چین همین مورد است، که اطلاعات و داده ها بعد از ثبت نمی توانند تغییر پیدا کنند یا حذف شوند.

ویژگی های دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger

مهم ترین ویژگی دفتر کل توضیع شده این است که اطلاعات یا پروندها توسط سازمان یا گروهی خاص ثبت و به روزرسانی نمی شوند، هرکدام از نود ها Node این پرونده ها را ایجاد می کنند و از آن به صورت همگانی نگهداری می کنند.

بعد از اینکه هر Node تراکنش را پردازش می کند، سپس این اطلاعات با رای گیری از دیگر اعضای شبکه تائید شده و ثبت می شود.

تمام نود ها یک کپی کامل از پایگاه داده اصلی دارند و این اطلاعات هر روز، به روزرسانی  و آپدیت می شوند. این ویژگی ها این شبکه را از پایگاه های داده متمایز کرده است.

دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger پویا و دینامیک می باشند و ویژگی ها و قابلیت های آنها بسیار بیشتر از دفاتر کاغذی می باشد. هدف دفتر کل توزیع شده در مرحله اول نگهداری کامل و صحیح از اطلاعات ورودی بدون تغییر یا حذف می باشد، در مرحله دوم کاهش هزینه ها و واسطه های اضافی برای ایجاد امنیت می باشد.

بلاک چین ، دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger

شبکه بلاک چین با استفاده از سیستم دفتر کل توزیع شده Distributed Ledger اطلاعات را دریافت و ثبت و نگهداری می کند این اطلاعات به صورت دائمی و بدون ایجاد تغییرات ثبت می شوند و به روزرسانی همیشگی دارند. بلاک چین در واقع نوعی پایگاه داده یا دیتا بیس است، اما با چند تفاوت اصلی و مهم.

بلاک چین با استفاده از رمزنگاری و ثبت داده ها در تمام نود های شبکه، امکان هک یا حذف را به صورت کامل از بین می برد.

بلاک چین کاربردها و قابلیت های بسیار زیادی دارد، اما هنوز در اول راه است و کم کم از این فناوری و قابلیت های خاص اش در تمام حوزه ها استفاده می شود.

0 0 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx