استخراج

مشکلات ماینر های ایرانی/ ریسک استخراج ارز دیجیتال در ایران

چه مشکلاتی بر سر راه ماینر های ایرانی قرار دارد؟

شاید خبر های گوناگون از درآمد ماینر ها و سودآوری استخراج ارز های دیجیتال را به کرات از رسانه های گوناگون شنیده باشید. مقایسه های نسبی قیمت و نرخ برق برای استفاده در صنعت استخراج آمار و ارقامی را نشان می‌دهد. که متاسفانه باعث به اشتباه افتادن در خصوص ماینینگ و استخراج خواهدشد. با ما همراه باشید تا باتفاق ریسک ها و خطرات استخراج برای کسب سودآوری از ارز های دیجیتال را بشناسیم.

در این خصوص با مصاحب های گوناگون از متخصص ها و پژوهشگران این حوزه که در ایران به فعالیت پرداخته اند را بررسی می‌کنیم.

نوشته های مشابه

ریسک های ارز های دیجیتال در زمینه استخراج


دکتر عباس آشتیانی در رابطه با سنجش سودآوری ارز های دیجیتال با استفاده از ماینینگ دو پارامتر را مهم در نظر گرفتند.

1.نوسانات قیمت بیت کوین                               2.نوسانات سختی استخراج بیت کوین

با برآورد مالی از قیمت دستگاه ماینر بر اساس نرخ ارز در سال 96 هر دستگاه 2500 دلار برای ماینر ها  هزینه بردار بود. نرخ تبدیل سختی شبکه بیت‌کوین در سه ماه آینده نشان داد که ماینر ها بازگشت سرمایه نداشتند. و سرعت سودآوری با توجه به پایین آمدن قدرت استخراج دستگاه هایشان به شدت پایین است. یعنی تعدادی از ماینر ها نیز در این فضا به سودآوری و حتی برگشت سرمایه خود دست پیدا نکرده اند.

عکس این موضوع نیز برای ماینر ها رخ داده داده است. این موضوع با نوسانات بازار بیت کوین و گرایش نمودار قیمت به سمت صعودی بودن وضعیت در سودآوری ماینر ها تاثیر داشته است. اما باید این موضوع را توجه کرد که استخراج در این فضا نیز ریسکی است. چون درواقع دستگاه ها با در اختیار قراردادن قدرت هش خود به ماینینگ می‌پردازند. با افزایش کار این دستگاه ها احتمال سوختن و استهلاک و در کل خرابی آن ها بالا میرود. این موضوع میتواند در درآمد ماینر ها موثر باشد.

بیشتر بخوانیم:
انتخاب رمز ارز مناسب برای استخراج+بررسی فاکتور های لازم برای انتخاب
استخراج ترکیبی Merged Mining چیست؟ و چگونه قابل انجام است؟


هزینه های تحمیلی ماینینگ در ارزدیجیتال


آقای امید علوی، فعال در حوزه استخراج در کشور ایران است. وی در خصوص هزینه های تحمیلی نظرات خود را این گونه عنوان کرد:

قیمت برق ایران در قیاس با سایر کشور ها، ارزان سنجیده می‌شود. به بیانی دقیق تر این قیمت به ازای هر یک مگاوات چیزی به اندازه یک میلیلارد تومان هزینه بردار است. که این مبلغ با ریال ایران قابل پرداخت است. که این عدد در مقایسه با سایر کشور ها پایین به نظر میرسد.

نکته اینجاست که برای ماینینگ ما تنها با هزینه برق روبه رو نیستیم. تهیه ابزار مورد نیاز مانند ترانسفورماتور ها، فن های خنک کننده دستگاه های ماینر ها و… برای ماینر ایرانی با قیمت بالا بر اساس ارز دلار رقم می‌خورد. که این خود در مقایسه با سایر کشور ها بالا بوده و باعث بالا رفتن میانگین هزینه های ماینینگ می‌شود. در کل هزینه تمام شده برای ماینر در سود و زیان آن مهم است.

مقایسه هزینه های استخراج ایران با سایر کشور ها:

استخراج

 

امید علوی با توجه به تجربه و تحقیقات با در نظر گرفتن چند فاکتور ثابت قیمت تمام شده استخراج را برای ماینر در سه کشور چین و روسیه و ایران را محاسبه میکند. در این محاسبه نرخ برق 150 تومان برای مصرف 1.4کیلو وات برای این سه کشور به اعداد زیر دست یافته است:

چین 37 دلار                    روسیه 39 دلار                    ایران 32 دلار

با یک مقایسه ساده مشخص است که ایرانی ها با توجه به نرخ پایین برق در کشور خیلی هم سود کلانی را به جیب نمی‌زنند. و در کل هزینه های تمام شده کم نیست. و با سایر کشور ها تفاوت چشمگیری ندارد. تصور کنید اگر نرخ برق بالا رود در کل استخراج در ایران به صرفه نخواهد بود. ماینر ها که شغل آنان استخراج ارز است برای ادامه فعالیت خود از کشور خارج و به کشوری دیگر برای ادامه فعالیت خود مهاجرت خواهند کرد.

نوشته های مشابه

0 0 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx