Currency Crisis

Currency Crisis چیست؟

Currency Crisis (بحران ارزی) زمانی رخ می دهد که نگرانی قابل توجهی در مورد اینکه آیا بانک مرکزی یک کشور دارای ذخایر ارزی کافی برای حفظ ثبات پول کشور است یا خیر، رخ می دهد.

حمله احتکارانه به بازار ارز خارجی اغلب همراه با یک بحران رخ می دهد. اینها بازارهایی هستند که در آن افراد می توانند ارزها را بخرند و بفروشند به همان روشی که می توانند در بورس اوراق بهادار خرید و فروش کنند که ممکن است ارزش ارز را بیشتر کاهش دهد، که به آن حباب کاهش ارزش ارز نیز می گویند.

در صورت کاهش ارزش، بسیاری از مردم با وحشت، با توجه به شرایط فعلی، ارز را با نرخ های بسیار کمتر از حد قابل قبول می فروشند و ارزش ارز حتی بیش از آنچه که باید کاهش می یابد.

Currency Crisis می‌توانند به‌ویژه برای اقتصادهای باز کوچک یا کشورهای بزرگ‌تر اما با ثبات کمتر آسیب‌رسان باشند. دولت ها اغلب مسئولیت مبارزه با چنین حملاتی را با استفاده از ذخایر ارزی یا ذخایر خارجی خود برای پاسخگویی به مازاد تقاضا برای یک ارز خاص بر عهده می گیرند.

دلایل ایجاد Currency Crisis عبارتند از: تورم، بی ثباتی سیاسی، افزایش بدهی ها، عدم تعادل اعتباری و سایر عوامل اقتصادی مانند نوسانات بالای نرخ ارز در اقتصاد یک کشور.

در برخی سناریوها، “Financial Crisis” یا همان بحران مالی اصطلاح دیگری است که برای Currency Crisis استفاده می شود. برخی از نمونه های رایج چنین بحرانی عبارتند از:

  • رکود بزرگ 1929-1939 : با سقوط وال استریت ایالات متحده در سال 1929 آغاز شد و باعث شد که بیکاری به بالاترین حد خود یعنی 25٪ برسد.
  • شوک قیمت نفت اوپک در سال 1973 : توسط کشورهای عربی آغاز شد و آنها عرضه نفت به ایالات متحده و سایر کشورهای جهان را قطع کردند.
  • بحران آسیایی 1997 : از تایلند شروع شد و به شرق آسیا گسترش یافت. این ناشی از جریان های سرمایه احتکارانه بود که باعث سرریز اعتبار و انباشت بدهی شد.
  • بحران مالی 2007-2008 : محبوب ترین نمونه قرن بیست و یکم که اغلب به بدتر بودن از بحران رکود بزرگ مرتبط است. این اتفاق به این دلیل رخ داد که یکی از بزرگترین بانک های سرمایه گذاری، Lehman Brothers، اعلام ورشکستگی کرد. بهبود اثرات این سقوط زمان و بودجه زیادی را به خود اختصاص داد زیرا میلیون ها شغل در مدت کوتاهی از بین رفتند.

جالب اینجاست که بیت کوین (BTC) در نوامبر 2008 توسط ساتوشی ناکاموتو، 2 ماه پس از بحران Lehmann تأسیس شد. ساتوشی معتقد بود بیت کوین یک ارز انقلابی است که کاملاً غیرمتمرکز است. بنابراین نمی توان آن را توسط بانک های مرکزی کنترل کرد که می توانند قیمت را دستکاری کنند و اعتماد مردم عادی را بشکنند.

بیت کوین در سال 2010 کمتر از 1 دلار ارزش گذاری شده بود، اما یک دهه بعد در سال 2021 به بالاترین حد خود یعنی 64888.99 دلار رسید. از آن زمان به بعد، جایگاه خود را به عنوان بزرگترین ارز دیجیتال در جهان حفظ کرده است.

اگرچه اکثر ارزهای دیجیتال بخشی از هیچ سیستم مرکزی یا تنظیم شده نیستند. مانند ارزهای فیات (مستعد بحران ارزی)، نوسانات بالای اطراف آنها همچنان یکی از نگرانی های اصلی سرمایه گذاران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا