Collateralized Debt Obligation

Collateralized Debt Obligation چیست؟

Collateralized Debt Obligation (تعهدات بدهی وثیقه شده) برای اولین بار در چشم انداز مالی ایالات متحده در سال 1987 توسط بانک سرمایه گذاری سابق Drexel Burnham Lambert معرفی شد. با این حال، این نوع مشتقات واقعاً در طول بحران مالی جهانی سال 2008 مورد توجه قرار گرفت.

در اصل، Collateralized Debt Obligation(CDO) ترکیبی از وام‌های کوچک‌تر متعدد است که کنار هم قرار گرفته و به یک سرمایه‌گذار نهادی ارائه می‌شود. این وام های کوچکتر می تواند شامل هر چیزی از وام مسکن گرفته تا اجاره خودرو و وام دانشجویی باشد. ایده پشت CDO این است که تعدادی وام را در این دارایی بزرگتر ترکیب کند، که سپس به یک شرکت سرمایه گذاری بزرگتر فروخته شود. در این سناریو، افراد یا مؤسساتی که در ابتدا وام داده‌اند، مبلغی مقطوع دریافت می‌کنند، در حالی که سرمایه‌گذار جدید وام‌ها و تمام Collateral های پشت سر آنها را دریافت می‌کند.

Collateral به هر شکلی از دارایی (اموال، ماشین، کالا) گفته می شود که به وام دهنده داده می شود تا وام گیرنده وام بگیرد. در مورد Collateralized Debt Obligation(CDO)، وثیقه معمولاً یک اتومبیل یا یک ملک است. CDO ها معمولاً توسط بانک ها ایجاد می شوند و سپس به سرمایه گذاران نهادی ارائه می شوند.

هنگامی که بانک ها ترکیبی از وام ها و دارایی ها را برای CDO انتخاب می کنند، به دنبال ایجاد نسبت متعادلی بین ریسک و پاداش هستند. طیف گسترده ای از دارایی ها وجود دارد که می توانند در CDO گنجانده شوند. به عنوان مثال، اوراق بهادار با پشتوانه رهنی شامل وام های رهنی است، در حالی که اوراق بهادار با پشتوانه دارایی شامل بدهی های شرکتی و خصوصی، اجاره خودرو و وام، و بدهی کارت اعتباری است. Collateralized Debt Obligation می تواند شامل هر یک از این نوع وام ها و تعهدات بدهی باشد.

در حالی که بین سال‌های 2003 و 2007، CDO‌ها به عنوان موفقیت بزرگ بعدی در سرمایه‌گذاری نهادی در نظر گرفته می‌شدند، آنها به سرعت با بحران وام مسکن فرعی که در سال 2007 ایالات متحده را درگیر کرد، نابودی خود را دیدند. متأسفانه، بسیاری از Collateralized Debt Obligation ها که بین سال‌های 2006 و 2008 فروخته شدند. شامل اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن بود که به نوبه خود ریسک بالاتری داشت. از آنجایی که افراد بیشتری از پرداخت وام مسکن خود قصور می کردند، بسیاری از این CDO ها به سرعت ارزش خود را از دست دادند.

از زمان ترکیدن حباب مسکن در ایالات متحده، CDO ها تا حدودی جایگاه خود را در میان ترجیح داده شده ترین گزینه های سرمایه گذاری مشتقه از دست داده اند. با این وجود، بانک ها همچنان از آنها در مقیاس بسیار کوچکتر برای تولید سریعتر نقدینگی استفاده می کنند.

Collateralized Debt Obligation برخی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرخطرتر باقی مانده است. با این حال، سودمندی عملی آنها برای بانک ها غیرقابل انکار است. البته، سرمایه‌گذارانی که مستعد خریدهای پر ریسک هستند نیز به سمت CDO‌ها کشیده می‌شوند، زیرا سود بالقوه آنها گاهی اوقات بسیار بیشتر از ریسک است. CDO ها همچنین یک راه عالی برای تنوع بخشیدن به سبد سرمایه گذاری شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا