Authentication

Authentication چیست؟

Authentication یا همان احراز هویت تأیید درجه دسترسی کاربر به یک حساب کاربری، پلتفرم یا فضای خصوصی است. کاربران معمولاً توسط یک شناسه کاربری شناسایی می‌شوند و Authentication زمانی انجام می‌شود که کاربر اعتباری مانند رمز عبور را که با آن شناسه کاربری مطابقت دارد ارائه دهد. اکثر کاربران با استفاده از رمز عبور آشنا هستند که از آن به عنوان یک عامل احراز هویت (Authentication) علمی یاد می شود زیرا بخشی از اطلاعات است که فقط باید در دسترس کاربر باشد.

جدای از حساب‌های مهمان، حساب‌های واردشده خودکار، و شبکه‌های رایانه‌ای کیوسک، بیشتر تعاملات انسان به رایانه نوعی تأیید هویت (Authentication) کاربر دارند. برای دسترسی به یک سیستم، کاربر باید ابتدا یک نام کاربری یا شناسه کاربری انتخاب کرده و یک رمز عبور معتبر وارد کند. احراز هویت کاربر به تعامل انسان با ماشین در سیستم‌های عامل و برنامه‌ها و همچنین شبکه‌های سیمی و بی‌سیم اجازه می‌دهد و امکان دسترسی به شبکه و دستگاه‌ها، برنامه‌ها و منابع متصل به اینترنت را فراهم می‌کند.

Authentication روشی است که توسط بسیاری از سازمان ها برای تأیید کاربرانی که به وب سایت آنها متصل می شوند استفاده می شود. اطلاعات کاربر، مانند اطلاعات کارت اعتباری و بدهی، و همچنین شماره های تامین اجتماعی (SSN)، ممکن است در صورت عدم رعایت اقدامات احتیاطی مناسب به دست هکرها برسد.

فرآیند Authentication (احراز هویت) همچنین برای شناسایی و تنظیم دسترسی کاربر به شبکه‌های شرکتی، رایانه‌ها، سرورها و منابع دیجیتال حساس استفاده می‌شود. همچنین توسط مشاغل استفاده می شود تا پرسنل راه دور به برنامه ها و شبکه های خود دسترسی ایمن داشته باشند.

افزودن عناصر احراز هویت اضافی تأیید امنیت را در بیشتر موارد افزایش می دهد. یک پروتکل معمولاً قوی در نظر گرفته می شود که مستلزم استفاده از حداقل دو عامل است که هر کدام از آنها نوع متفاوتی دارند. احراز هویت (Authentication) دو مرحله ای نام دیگر آن (2FA) است.

یک کاربر توسط بسیاری از سازمان ها و صرافی ها تشویق می شود تا از احراز هویت دو مرحله ای برای محافظت از داده های حساب خود، به ویژه در دنیای ارزهای دیجیتال استفاده کند. دلیل اصلی این امر این است که بر خلاف حساب بانکی شما، در صورت هک شدن حساب های رمزنگاری شده شما، هیچ محافظت یا روشی برای بازیابی دارایی های دزدیده شده وجود ندارد!

یادگیری و تنظیم Authentication دو مرحله ای ممکن است کمی به تلاش نیاز داشته باشد، اما لایه امنیتی اضافی قطعا ارزش آن را دارد.

Blockchain Authentication (احراز هویت بلاکچین) به سیستم هایی اطلاق می شود که دسترسی کاربران به منابع موجود در چندین بلاکچین را احراز هویت (Authentication)می کنند.

برای ایمن کردن کیف پول ها یا نواحی روی بلاکچین که ارز یا داده های حساس به صورت ایمن نگهداری می شوند، بلاکچین از رمزنگاری کلید عمومی (PKC) استفاده می کند. در نتیجه، شباهت های جالبی بین فناوری بلاکچین و امنیت آن وجود دارد. ابزارهای مدیریت هویت و دسترسی (IAM) برای بلاک چین معمولاً با کیف پول‌های ارزهای دیجیتال به عنوان ویژگی اصلی ارائه می‌شوند، اما ممکن است در نهایت تجربه کاربر (UX) و رابط کاربری (UI) را به خطر بیندازید.

شایان ذکر است که کارشناسان رمزنگاری و توسعه دهندگان بلاکچین گاهی اوقات دارای منافع مشترک هستند و توسعه دهندگان بلاکچین را به یک جزء ضروری از محیط امنیت و نوآوری تبدیل می کنند.

اکوسیستم در روزهای اولیه پذیرش بیت کوین و موارد استفاده از بلاکچین به شدت به نوسازی فناوری نیاز داشت، بنابراین عموم مردم با دانش فنی کمتر می توانستند بدون به خطر انداختن حریم خصوصی و امنیت خود از آن استفاده کنند.یک راه حل به این تقاضا، برنامه های کیف پول محافظت شده با رمز عبور با پروتکل های Authentication سطح بالا بود. یک رابط واقعی بدون رمز عبور در کیف پول‌های ارز دیجیتال و برنامه‌های بلاکچین، این مشکل را حل می‌کند و افراد بیشتری را وارد فاز بعدی توسعه این فناوری‌ها و موارد استفاده در دنیای واقعی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا