متاورس Metaverse چیست؟ و چه ارتباطی با دنیای ارزدیجیتال دارد؟

اطلاعاتی در خصوص دنیای مجازی و زندگی در آن

متاورس چیست؟ شاید تا کنون شما هم اطلاعاتی در خصوص زندگی در دنیای مجازی شنیده باشید. در این مقاله از سایت جامع فیبودکس به معرفی مفهوم متاورس خواهیم پرداخت. و در ادامه ارتباط آن را با دنبای ارز های دیجیتال عنوان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

متاورس چیست؟


متاورس یک مفهوم است. که در آن به توسعه فضای مجازی و اینترنت سه بعدی اشاره دارد. هم اکنون قدرت اینترنت برای همگان روشن و واضح است. اینترنت اول یک رویا بود. بعد توسعه پیدا کرد.

و با روی کار آمدن کمپانی هایی مانند گوگل و بعد از آن فضای مجازی به سرعت توسعه پیدا کرد. به طوری که ابزار استفاده از آن از انواع کامپیوتر ها گرفته تا گوشی های هوشمند و… ساخته و هم اکنون در دست هر کاربر قرار دارد.

فضای مجازی دنیایی است که به کاربران این امکان را داد در سراسر دنیا، بدون هیچ حد و مرز جغرافیایی با هم تعامل داشته باشند. یکدیگر را بشناسند. و از اخبار و دیتا های مختلفی را به دست آورند.

گام بعدی در توسعه فضای مجازی تولد اینترنت سه بعدی و این بار زندگی در فضای مجازی است. با طرح این ایده به طبع ابزار مورد نیاز آن نیز متولد میشود. و در دست کاربران قرار میگیرد.

و افراد میتوانند با به کار گیری آن ها به راحتی در کنار افراد حضور مجازی داشته باشند. این بار مخاطبان یکدیگر را در محیط می بینند.

میتوانند با هم بازی کنند. در انواع پروژه ها مشارکت داشته باشند. در جلسات شرکت کنند و تمام فعالیت هایی که نیاز به حضور شخص است را به انجام برسانند.

به طور کلی متاورس دنیایی است که در حالت واقعیت مجازی کاربران میتوانند شخصیت خود را بسازند. و با استفاده از ابزار و وسایل به دنیای حقیقی راه پیدا کنند.

متاورس و دنیای مالی کریپتوکارنسی


با وجود فناوری بلاک چین، متاورس در حوزه مالی کریپتوکارنسی نیز معنا پیدا میکند. اگر در بازی های کامپیوتری و مجازی فعالیت کرده باشید. میدانید که در پلتفرم بازی ها ابزاری با نام های مختلف (جم، هیرو و…) درون پلتفرم اکتسابی است.

و کاربران با در دست داشتن آن ها میتوانند بر مراحل فائق آیند. در بازی های مبتنی بر بلاک چین نیز به همین شکل اقلام کاربردی به شکل توکن درآمده و قابل استفاده است.

متاورس فناوری است که از طریق آن کاربران میتوانند با در دست داشتن توکن های اکتسابی شبکه در سایر پلتفرم ها حضور پیدا کنند.و با آن ها لینک شوند.

فرض کنید کاربری درون یک پلتفرم بازی توکن اندوزی کرده و از طریق آن صلاح را خریداری کرده است. اگر این بازی ها به فناوری متاورس مجهز باشند. کاربر شبکه میتواند از این صلاح در دیگر بازی ها استفاده کند.

با استفاده از این قابلیت افراد نیاز به عضویت درون پلتفرم های گوناگون را ندارند. و تنها با یک بار لاگین شدن سطح تعامل در میان انواع پلتفرم ها برقرار میشود. و در ادامه کاربران دسترسی به توکن ها و دارایی ها برای انجام معاملات را به دست می آورند.

مارک زاکربرگ اولین داوطلب برای اجرا کردن Metaverse


مارک زاکربرگ در اقدامی نام کمپانی خود را از فیسبوک به متا تغییر داد. و با این کار خود را اولین داووطلب توسعه این فناوری معرفی کرد.

وی در ادامه فعالیت خود منابع مورد نظر را در اختیار توسعه دهنگان خود قرار داد و بودجه 50 میلیون دلاری را برای تحقق این رویا تخصیص داد.

با توجه به سابقه شرکت فیسبوک در توسعه فضای مجازی میتوان به این طرح امیدوار بود. و مارک زاکربرگ را بهترین گزینه برای توسعه گام بعدی ارتباطات دانست.

مارک زاکربرگ با هدف انجام فعالیت ها به حالت آواتار هم اکنون فعالیت خود را در زمینه توسعه متاورس آغاز کرده است. عده از کارشناسان این پروژه زاکربرگ را در راستای پروژه ارز دیجیتال آن یعنی دییم میدانند. به احتمال زیاد این توسعه دهنده محبوب طرح هایی نوین را به اجرا در خواهد آورد.

به گفته مارک زاکربرگ:

ما دیگر یک شرکت توسعه دهند شبکه های اجتماعی نیستیم. بلکه یک کمپانی توسعه دهنده متاورسی هستیم.

متاورس چه تفاوتی با پلتفرم هایی مانند بازی فورتنایت Fortnite دارد؟


بازی فورتنایت یک بازی کامپیوتری محبوب است که در آن کاربران با ساخت شخصیت در فضا های بازی حضور پیدا میکنند.

اما تفاوت متاورس با پلتفرم های این چنینی در این است که در متاورس وضعیت “تعامل” را ایحاد میکند. این خاصیت از مهم ترین ویژگی هایی است که این مفهوم را نسبت به سایر بازی ها و پلتفرم های ارائه شده متمایز میکند.

وجود تعامل در دنیای مجازی در واقع همان مفهوم زندگی در فضای مجازی را به تصویر میکشد. و دنیایی حقیقی- مجازی را برای کاربران به همراه دارد.

با استفاده از ابزاری مانند یک هدفون مخصوص و یک عینک دیجیتالی کاربران میتوانند یک دیگر را به محیطی که درون آن هستند مانند کنسرت یک خواننده، جلسه هم اندیشی و بازی و … دعوت کنند. و با استفاده از امکان مهم تعامل مخاطبان فضا را به درستی درک کنند.

تا چه حد به فناوری متاورس نزدیک هستیم؟


این موضوع از دید مارک زاکربرگ که خود را اولین داوطلب اجرایی این فناوری میداند پیچیده نیست. او معتقد است که کمتر از ده سال طول میکشد تا اینترنت در دست کاربران تبدیل به اینترنت سه بعدی شود. او سرعت رشد فناوری متاورس را شیبه به استقبال کاربران از فضای مجازی میداند.

در حالی که سایر کارشناسان این حوزه نسبت به توسعه متاورس خیلی هم خوش بین نیستند. آن ها اشکالاتی برای توسعه یافتن این فناوری عنوان کرده اند که قابل تامل است.

1. توسعه تعامل پذیری

برای این که متاورس بتواند به مهم ترین خواسته خود در فضای مجازی دست پیدا کند می بایست پلتفرم ها با هم هماهنگ و اتحاد داشته باشند.

فرهنگ توسعه دهندگان در خصوص انواع پلتفرم های گوناگون چه آن هایی که مبتنی بر بلاک چین هستند و آنهایی که نیستند در مورد محتوی خود و منابع خود محافظ کار اند. و ارتباط مطلوبی را با هم ندارند که بتوان به آن چشم امید داشت که آن ها در دسته کاربرانی پذیرنده این فناوری باشند.

2. ظرفیت مورد نیاز

اگر از متاورس به عنوان نسل بعدی ارتباطات یاد کنیم پس با این حساب باید ظرفیت میزبانی کاربران زیادی را در خود داشته باشد. و بالا بودن ظرفیت پذیرش بالا تابع وابسته به عوامل متعددی دارد. که بسیاری از آن ها زیر ساخت های لازم را ندارند. به عنوان مثال دو نمونه از فاکتور های مهم را ذکر میکنیم.

الف.ابزار سخت افزاری مورد نیاز

برای این که ابزار مورد نیاز تهیه و تولید شود و در دست کاربران قرار گیرد زیر ساخت مورد نیاز باید فراهم شود. وسایل سخت افزاری باید علاوه بر امکان ایجاد ارتباط به حالت واقعیت مجازی باید در قیمت تمام شده قابل قبولی به بازار ارائه شود. که متقاضیان امکان استفاده از آن را پیدا کنند. در این صورت این فناوری با پذیرش عمومی مواجه میشود.

ب.محیط زیست

موضوعی دیگری که در بخش ظرفیت منابع مطرح است محیط زیست است. اگر متاورس متولد شود و به دنیای واقعی پا بگذارد. منابع برق مورد نیاز آن چگون تامین میشود؟

کاربران با استفاده از این فناوری همیشه آنلاین و در دسترس اند. فرض کنید برق مورد نیاز میلیون ها کاربر از روش کنونی تامین شود. با این تفاسیر چیزی از محیط زیست باقی نمیماند.

مطالب بیشتر:


ارز دیجیتال فیس بوک به کجا رسید؟/لیبرا یا دییم؟
لیبرا ارز دیجیتال فیسبوک/ بررسی پلتفرم و عملکرد آن در فضای کریپتوکارنسی
آیا با وجود بلاک چین ضرورتی برای قانون گذاری رمز ارزی مانند بیت کوین وجود دارد؟
طرح چارچوب بندی فعالیت ارز های دیجیتال در ایران/قوانین و ضوابط
XRP چیست؟ آیا XRP یک ارز دیجیتال است؟/بررسی پلتفرم و نحوه عملکرد XRP

خروج از نسخه موبایل