فول نود Full Node چیست؟ و چه کاربردی در شبکه ارزدیجیتال دارد؟

بررسی مفهوم فول نود Full Node و کاربرد آن

در این مقاله از سایت جامع فیبودکس به بررسی مفهوم فول نود خواهیم پرداخت.با ما همراه باشید تا با بررسی پله به پله به این مفهوم دست یابیم:

نود

همان طور که در مقاله نود از سایت جامع فیبودکس مطالعه کردید. نود ها در واقع تعدادی از ماینر ها هستند. که در سراسر دنیا و در نقاط مختلف جهان به صورت پراکنده در حال انجام فعالیت هستند.

کار نود ها تایید کردن بلاک ها است. یعنی زمانی که یک ماینر، بلاکی از بلاک چین را استخراج می‌کند. این بلاک اگر به وسیله نود ها تایید شود. آنگاه صاحب اعتبار میشود. و ماینر میتواند نسبت به دریافت کارمزد خود اقدام کند. این تاییدیه از سمت ماینر ها به وسیله اتفاق جمعی نود ها با یکدیگر انجام خواهد شد. نود ها قابلیت مسیر یابی دارند.

برای دیدن نود ها میتوانید به سایت bitnodes.io سر بزنید. از نظر تراکم، تا کنون 10291 نود فعال در شبکه بیت کوین داریم.

فول نود

فول نود ها در واقع نود هایی هستند که علاوه بر انجام وظایف یک نود ساده عملیات مستند سازی را نیز انجام میدهند. اگر بخواهیم این موضوع را واضح تر شرح دهیم. باید این طور عنوان کرد که پس از انجام عملیات مسیر یابی FullNode با کپی گرفتن از بلاک چین یک نسخه را پیش خود نگهداری میکند. این نسخه که توسط فول نود بایگانی شده است حجم بالایی دارد.

علاوه بر آن پیش تر عنوان کردیم که نود ها با اتفاق نظر یکدیگر به تایید تراکنش ها می‌پردازند. فول نود ها برای تایید تراکنش ها به تایید سایر نود ها احتیاجی ندارند. آنان این اختیار را دارند که به تنهایی به تایید شبکه بپردازند.

SPV

روش SPY بر گرفته از simplified payment verification روشی است که با استفاده از آن فول نود ها به انجام مستند سازی میپردازند. اما چون کپی گرفتن از بلاک چین حجم بالایی دارد. با این روش فول نود ها حجم کمتری را در اختیار خود نگه میدارند.

عملکرد فول نود ها

برای درک درست از مفهوم، هم زمان عملکرد نود ها و فول نود ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نود ها با حل کردن الگوریتم اثبات کار با یکدیگر رقابت میکنند. که برای این کار طبیعتا برای این کار از قدرت سخت افزاری دستگاهی که در دست دارند بهره میبرند. در بین این نود ها برخی از آنان فول نود هستند. یعنی از بلاک چین کپی میگیرند و بایگانی میکنند.

سایر نود های ماینینگ به عنوان نود های سبک عمل میکنند. عملکرد آنان بر این اساس است که آنان عمل کپی گرفتن از بلاک چین را بر عهده استخر استخراج قرار میدهند.

بعد از آن کاربرای کیف پول ها هستند که آنان نیز میتوانند در شبکه به عنوان نود به فعالیت بپردازند. برای انجام این کار آنان نیازمند اپلیکیشن بیت کوین کر میباشند.

همان طور که در مقاله بیت کوین کر از سایت جامع فیبودکس مطالعه کردید بیت کوین کر وظیفه ی تشخیص بلاک های معتبر برای تایید تراکنش ها را برعهده دارد. به علاوه این برنامه کارایی کیف پول امن نیز در شبکه دارد.

هم اکنون عده زیادی از دسته نود های کیف پول هستند. که از روش SPV برای انجام وظایفشان استفاده میکنند.

نقش فول نود ها

در نهایت به عنوان جمع بندی میتوان نقش فول نود ها را در شبکه بر این اساس دسته بندی کرد.

نود ها در سرور های کامپیوتری وجود دارند. آنان تنها در شبکه بیت کوین کاربرد ندارند. و قادر به اجرای سایر پروتکل ها نیز می‌باشند.

 

خروج از نسخه موبایل