مفاهیم پایه

اندیکاتور چیست؟ + معرفی 6 اندیکاتور کاربردی

ساده ترین روش تحلیل ارزهای دیجیتال، معرفی کاربردی ترین اندیکاتور های در دسترس

اندیکاتور چیست؟ امروزه با پیشرفت علم وتکنولوژی نیاز های روز جامعه عوض شده است. انسان موجودی ابزار ساز است. از بدو تولد انسان ها به دنبال ابزار و وسایلی هستند که کار خود را ساده تر و البته در دنیای امروز “سریع تر” پیش ببرد. اگر به دنبال راهکار هایی برای ساده تر شدن کار با ارزهای دیجیتال هستید بیایید در خصوص اندیکاتور ها بیشتر اطلاعات کسب کنیم.

اندیکاتور ها دقیقا چه چیزی هستند؟

هر شخصی که پا به دنیای ارز های دیجیتال میگذارد. برای اولین بار با نمودار های گیج کننده که متشکل از رنگ های گوناگون است مواجح شوید. این نمودار ها میتواند کمی گیج کننده به نظر آید. بخصوص اگر آشنایی با این فضا نداشته باشید. این نمودار ها با نمایش دادن داده های زیاد آن ها تحلیل پذیر کرده است.

با این وجود یکی از مهم ترین ابزار مورد نیاز سرمایه گذاران و تریدر ها در فضای ارز های دیجیتال است. اگر شما به تازگی وارد این دنیای مالی شده اید. باید بتوانید از این ابزار و وسایل به درستی بهره ببرید تا به سوددهی بالا دست یابید. یکی از این ابزار اندیکاتور است. درک چگونگی استفاده از نوسانات و تفسیر درست بازار میتواند سود را به حداکثر و زیان را به حداقل برساند.

در اصل اندیکاتور روند نوسانات را با استفاده از نمودار ها نمایش میدهد. میتوان گفت این نمودار ها شاخص های آماری از جنس توابع ریاضی بر پایه قیمت حجم و زمان میباشند که برای پیش بینی و تحلیل قابل استفاده است.

اندیکاتور ها چگونه دسته بندی میشوند؟

به طور کلی اندیکاتور ها را در دو سبک متفاوت میتوان دسته بندی کرد.

در نوع اول به دو دسته پیشرو و پیرو تقسیم بندی میشود.

1.اندیکاتور پیشرو oscillator :

از جمله کار های این اندیکاتور تشخیص روند تغییرات است. قابلیت نمایش زودتر سیگنال شکست و مناطق احتمالی حمایت و مقاومت را دارد. پیش بینی بازار و ریکاوری شدن بازار کاربرد های این اندیکاتور هستند. کارشان جلوتر حرکت کردن از چرخه اقتصادی است. وظیفه ی اندازه گیری مقدار خرید و فروش های هیجانی را دارد.

RSI  و استوکاستیک نمونه هایی از اندیکاتورهای پیشرو هستند.

2.اندیکاتور پیرو Trend:

از نام این اندیکاتور مشخص است که شغلشان تعقیب کننده است. در اصل عملکرد قیمت ها را دنبال میکنند. اندیکاتور  های پیرو در بازار های پر نوسان کاربرد دارند و در معاملات با نوسانات کم اخطار های تغییر قیمت را نمیدهد . تنها اشاره به صعودی بودن و یا نزولی بودن میکند.

این اندیکاتورها روی نمودارهای قیمت مستقر هستند و. با تاخیر زمانی نواحی برگشتی را تایید میکنند.

 

در نوع دیگری از تقسیم بندی اندیکاتور ها میتوان به چهار دسته کلی اشاره کرد.

  1. روند یا TREND
  2. حجمی یا VOLUME
  3. اسلایتور یا OSCILLATORS
  4. بیل ویلیامز Bill Williams

 

روند :

کار این اندیکاتور بررسی و آنالیز و در نهایت شناخت روند  پیشروی نمودار است. میتوان گفت برای تحلیل تکنیکال از  ابزار های اصلی و کاربردی ابه شمار میرود.

اندیکاتور های مویینگ اوریج Moving Average همچنین باند بولینگر Bollinger band و… از اندیکاتور های قوی دنبال کننده روند هستند.

حجمی:

حجم معاملات در بازه های زمانی متفاوت، برای سرمایه گذاران حائز اهمیت است بررسی حجم معاملات و میزان ارزش آنها کار اصلی اندیکاتور حجمی است. هنگامی که تغییراتی مثل اضافه یا کم شدن سرمایه های بزرگ در بازار ارز رخ میدهد اندیکاتور حجمی متوجه آن خواهد شد.  Volume Daily  نمونه ای از یک اندیکاتور حجمی است.

اسلایتور:

اسلایتور همان اندیکاتور نوسان گر است که در اصل قدرت خریدار و فروشنده را آنالیز میکند. درک میزان هیجان خریدار و فروشنده از وظایف این اندیکاتور است. لازم به ذکر است که اسلایتور با اندیکاتور یک مفهوم نیستند . اسلایتور یکی از زیر مجموعه های اندیکاتور است. MACD یکی از اندیکانتور های نوسانگر و یا اسلایتور است.

بیل ویلیامز:

بیل ویلیامز یک تحلیل گر حرفه ای است که کتاب های زیادی در خصوص تحلیل تکنیکال منتشر کرده است. وی توالنسته با طراحی اندیکاتور های گوناگون که معروف ترین آن Alligator است کمک شایانی به تحیل های بازار ارز کند . وی بر اساس فرمول های ریاضی، اعداد فیبوناتچی و.. اندیکاتور هارا طراحی کرده است.

چگونه از اندیکاتور ها استفاده کنیم

با توجه به کاربرد های گوناگونی که  از اندیکاتور ها ارائه شده بایستی نوع کار و سیستم خود را با اندیکاتور مورد نیاز خود تطبیق دهید. اندیکاتور ها ابزار های کمکی تحلیل هستند که خود توابع قیمت اصلی اند پس به تنهایی  روش تحلیلی نیستند و همواره باید اولویت را قیمت چارت اصلی قرار داد. از کاربرد های صحیح اندیکاتور می‌توان به هشدار های معامله اشاره کرد. تایید معامله و.. از دیگر کاربردهای اندیکاتور میباشد.

0 0 رای
رتبه مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx