10 میلیارد دلار سرقت مالی از حوزه مالی دیفای در سال 2021

به گزارشndth دیکیپریتبر اساس مشاهده آمار و ارقام ثبت شده در سرقت مالی حوزه مالی کریپتوکارنسی در سال 2021 تقریبا به اندازه 10 میلیارد از دارایی های سرقت شده مرتبط با حوزه مالی دیفای میباشد.

با بررسی جزییات کلاه برداری ها در حوزه مالی دیفای بخش اعظمی از سرقت های مالی معطوف به قسمت وام دهی است.

طبق تحقیقاتی که کارشناسان شرکت مدیریت ریسک الیپتیک انجام داده است. کاربران فعال در این بخش از دنیای مالی کریپتوکارنسی که تمرکز ویژه ای در بخش فعالیت حوزه مالی دیفای داشته اند در مدت زمان دو سال گذشته به اندازه 12 میلیارد دلار سرمایه را در حملات هکری و کلاهبرداری های گوناگون از دست داده اند.

این در حالی است که مخربان دنیای مالی دیجیتال به 1.5 میلیارد دلار دارایی به پلتفرم های دیفای تجاوز کرده  و باعث ضرر مالی کاربرا این بخش شده اند. شرکت مدیریت ریسک الیپتیک در ادامه تحقیقات خود در این بخش عنوان داشته که این مقدار با تاثیر پذیری از افزایش نرخ دارایی های دیجیتال بالات رفته و به 10.5 میلیارد دلار رسیده است.

دیفای

دیفای بستری است. که به کاربران حوزه مالی دارایی های دیجیتال این امکان را میدهد تا از این طریق با حذف واسطه های بانکی و بدون نیاز به تمرکز بر دارایی کاربران سایر فعالیت های مالی خود را از جمله وام و… به انجام برسانند.

هم اکنون گزارش هایی  از سمت دیفای لاما. DeFi Llama در پی تحقیقاتی که در بخش حوزه مالی دیفای  انجام داد.چیزی به اندازه 250 میلیارد دلار از سرمایه های کاربران در بستر حوزه مالی دیفای قرار دارد.

نمودار روند سرمایه گذاری بر روی پلتفرم دیفای حاکی از رشد سرمایه گذاری بر روی این حوزه مالی است. در سال 2020 حجم سرمایه گذاری در این بخش کمتر از یک میلیارد دلار بود. با بهبود پلتفرم و انگیزه سازی توسعه دهندگان در کنار رشد دارایی های دیجیتال تمایل کاربران به سمت سرمایه گذاری در این بخش رو به افزایش است.

الیپتیک از چالش های در دست دیفای این گونه عنوان میکند:

پلتفرم های دیفای معمولا استارتاپ هایی است که نوپا هستند و از امنیت سایبری کافی برخوردار نیستند.

به همین دلیل با برخورد به حملات هکری توانایی برگشت دارایی را در بستر خود ندارد.

چرا که زیرساختی در این خصوص قرار نداده اند. از این رو این دسته از توسعه دهندگان. طعمه های هکر ها قرار گرفتند.

الیپتیک در ادامه صحبت های خود گفت:

امنیت پلتفرم های نوپا الزاما به کوچک بودن استارتاپ ها و یا عدم توانایی آن ها در ایجاد بستری امن نیست. و گاها آنان با هدف کلاه برداری امکان برگشت دارایی را در بستر خود توسعه نمیدهند.

به بیانی دیگر توسعه دهندگان خود از مخرب های سایبری هستند. که با برنامه ریزی هدف سرقت را برای خود تعیین کرده اند. به طور تقریبی. از دو سال پیش تا کنون به اندازه دو میلیارد دلار دارایی.به واسطه پلتفرم های دیفای در دست هکر ها و سارقان قرار گرفت.

و این موضوع به دلیل تاثیری که بر ارزش دارایی پس از سرقت دارد. موجب افت ارزش  و به اندازه 10 میلیارد دلار به واسه همین افت .تحمیلی به شبکه دیفای ضرر وارد کرده است. بدیهی است که اعداد دقیق در محاسبات وجود نداشته باشد. اما به طور تقریبی این ضرر قابل تخمین است.

علاوه بر آن تاثیرات این رخداد که ناشی از عدم صلاحیت توسعه دهندگان و یا بی تجربه گی آنان است تاثیر بسزایی در نظر کاربران و ایجاد عدم اطمینان آنان شده است. که به هیچ عنوان قابل اغماض نیست.

ضرر ها بیشتر متعلق به چه پلتفرمی است؟

با بررسی بر روی جزئیات دارایی های مسروقه در دو سال گذشته تا کنون حجم بالایی از آن تقریبا 8.6 میلیارد دلار به اتریوم مربوط است. که تمامی پروتکل های وام دهی اعم از میکر دائو، یونی سواپ و… را در زیرمجموعه خود دارد. که تمامی آنها در عملکرد خود حملات هکری را تجربه کرده اند. درادامه 2.6 میلیارد دلار نیز به پروتکل بیننس اسمارت چین مرتبط است.

مطاب بیشتر:


فروش سهام تسلا و ارتباط آن با تغییر نرخ بیت کوین
معرفی ارز دیجیتال استلار/بررسی پلتفرم و جزییات کارکرد آن
میم کوین و میم توکن چیست؟/شوخی ها جدی میشوند!
ماینر های کشف شده تا زمان تصویب لایحه جدید توقیف باقی میمانند.
آیا چین قانون ممنوعیت استخراج را اصلاح میکند؟/لغو ممنوعیت استخراج صحت دارد؟
فردی با جاسازی ریگ استخراج اتریوم در خودرو خود اتریوم استخراج میکند!

خروج از نسخه موبایل