کپی تریدینگ Copy Trading چیست؟ مزایا و معایب این روش

بررسی مزایا و معایب روش کپی تریدینگ و ارائه راهکار مناسب برای انتخاب تریدر

کپی تریدینگ Copy Trading :

دراین مقاله از پایگاه اطلاعاتی سایت جامع فیبودکس به بررسی مفهوم کپی تریدینگ و یا الگوبرداری معاملاتی می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا باتفاق به نتایج مورد نیاز دست یابیم.

کپی تریدینگ چیست؟

تحلیل دقیق و درست و انتخاب ها ی معاملاتی تاثیر بسزایی در سود و ضرر بخصوص در دنیای تجارت دارد. حتی برای سرمایه گذاران با تجربه هم دیده میشود که موقعیتشان را از دست میدهند اما به ندرت، حال سوال اینجاست که اگر تجربه کافی برای معامله نداشته باشیم و سرمایه کم نیز مزید برعلت شده باشد. اشتباهات زیاد باعث حذف ما از میدان خواهد شد.

اگر تجربه کاربریتان زیاد نیست راه حلی پیش روی شماست به نام کپی تریدینگ، به معنای کپی کردن روش معاملاتی

به این ترتیب که در ابتدا شخصی که مهارت لازم را دارد را جست و جو میکنید و بر طبق الگوریتم رفتاری وی خرید و فروش خود را انجام میدهید.

انجام این کار به سادگی امکان پذیر است.

پس اینکه معامله گر مورد نظر خود را جست و جو و الگوریتم کاری و همچنین میزان سود و ضرر تریدر را ارزیابی کردید. کافی است قسمتی از دارایی خود را به حساب کاربری وی پیوند بزنید تا سیستم به صورت اتوماتیک با انجام عملیات توسط تریدر مورد نظرتان Trader Follower، برای شما  Main Trader نیز معامله ثبت کند.

بدیهی است که شما با این کار در سود و ضرر شریک هستید. یعنی اگر از سود کردن معامله خوشحال می‌شوید، ممکن است شخص معامله گر نیز با انجام یک ترید ضرر کند و طبیعتا شما هم ضرر خواهید کرد.

ریسک کپی تریدینگ

با انتخاب روش کپی تریدینگ آیا معاملات با ریسک پایین تری انجام میشود؟

شرط اول اطلاعات کافی است. عدم اطلاعات کافی در این زمینه باعث میشود سرمایه شما در معرض خط قرارگیرد. بایستی با نحوه کار پلتفرم ها به طور کامل آشنایی داشته باشید.

شرط دوم انتخاب درست Trader Follower ، این وظیفه شماست که برای اینکه پیرو یک تریدر باشید. آن را به درستی انتخاب کنید. و توجه به وعده ها و ساده گرفتن موضوع باعث ایجاد ضرر میشود.

شرط سوم، کنترل معاملات است. برخی با پیدا کردن تریدر مورد نظرشان به طور کلی کار را واگذار کرده و تنها در زمان های دریافت سود سری هم به این کارو کاسبی میزنند. با این روش احتمال ضرر افزایش میابد.

مزایا و معایب:

در زمانی که نوسانات بازار زیاد است، معاملات سخت تر و احتمال ضرر بیشتر است. در این حالت بهره بردن از شیوه معاملاتی افراد خبره و یا استفاده از تکنیک  کپی تریدینگ احتمال اینکه شما را دست پر از میدان به در برد بیشتر خواهد کرد.

از دیگر مزایای کپی تریدینگ برای تازه وارد ها است. زمانی که کاربری تازه به مجموعه پیوسته و قصد انجام معاملات را داشته باشد. هرچقدر که سطح مطالعات خود را در زمینه مرتبط بالا برده باشد باز تجربه کاربری زیادی ندارد. برای این دسته از افراد انتخاب روش کپی تریدینگ از یک سو جلوی ضرر بیش از حد را گرفته و هم روشی مناسب برای آموزش خواهد بود.

تریدر ها در مورد تحلیل ها و استراتژی هایشان چیزی نمیگویند اما تا حدودی از روی عملکرد آنها میتوان به نتایجی رسید. از طرفی وجود این روش خود باعث جلب اطمینان و همچنین ایجاد انگیزه بیشتر برای جذب سرمایه در بازار رمز ارز ها میشود. اگر فرض کنیم شما خود یک تریدر تازه وارد هستید. برای کسب درآمد نیاز به تجربه و دانش کافی خواهید داشت. با روش کپی تریدینگ شما مجبور نخواهید بود با صرف زمان زیاد و از دست دادن داراییتان، به صورت آزمون و خطا تجربه کسب کنید.

کنترل دارایی از دیگر مزایای کپی تریدینگ است. اتصال بخشی از دارایی هر شخص به حساب کاربری تریدر و همچنین کنترل به دارایی خود و در کنار انتخاب میزان دارایی بر اساس اینکه چه مقدار از آن را در کپی تریدینگ استفاده کند از مزایای این قابلیت میباشد.

معایب:

از معایب این روش نتیجه محور بودن است. بعد از اتصال به تریدر مورد نظرتان شما توضیح و تفسیری از تریدر دریافت نخواهید کرد. تنها نتیجه را رویت میکنید.

از طرفی احتمال ضرر حتی تا اندازه صفر شدن داراییتان وجود دارد. وقتی به تریدر اطمینان کرده اید نمیتوان خطای انسانی را نادیده گرفت. از طرفی تمامی تریدر های موفق نیز دچار ضرر می‌شوند،  تنها حجم  آنها با هم  متفاوت است.

قبل از کپی تریدینگ:

انتخاب زمان سرمایه گذاری:

برای رسیدن به سود آوری، قبل از اتصال به تریدر مورد نظر پرسشی مبنی بر انتخاب زمان برای سرمایه گذاری از شما پرسیده میشود. بدیهی است که اگر قبل از فرا رسیدن زمان مورد نظر تصمیم به برداشت پول و یا قطع کردن اتصال را بگیرید. ملزم به پرداخت جریمه خواهید بود.

به دلیل نوسانات و نوع استراتژی با عدم صرف زمان مورد نظر ممکن است باعث وارد کردن ضرر به خود و تریدر موردنظرتان شوید.

ریسک مالی:

برای اتصال به سرمایه گذار آنان مبالغی را برای شروع اتصال تعیین کرده اند . باید توجه داشته باشید که این میزان باید حداقل دارایی شما باشد نه تمام داراییتان.

هزینه مشارکت:

با اتصال به تریدر و با کسب سود از طریق کپی تریدینگ، بخشی از سود حاصله به عنوان کارمزد به تریدر مورد نظر تعلق خواهد گرفت.

از کجا میتوان یک تریدر خوب را انتخاب کرد؟

  1. اعتبار حساب تریدر: زمانی که تریدر در بازار رمز ارز ها فعال بوده و عمر حساب کاربری وی، از اعتبارات یک تریدر خوب محسوب میشود. چرا که تنها با تحلیل درست میتوان در این بازار در مدت زمان طولانی دوام آورد.
  2. میزان ضرر: میزان ضرر خود یک عامل تعیین کننده است که سطح ریسک شخص را مشخص میکند
  3. میزان سودآوری: مهم ترین عامل میزان سود آوری است. که بسیار مورد توجه است. و از اولویت ها به شمار می آید.
  4. تعداد حساب های متصل شده: اینکه چه تعداد کاربر به تریدر مورد نظر اعتماد کرده اند، میزان رضایتمندی را نشان میدهد و به اعتبار وی می افزاید.
  5. موجودی حساب: توجه به موجوی تریدر از دیگر عوامل مهم است. شخصی که بر تحلیل تسلط نداشته باشد برای خود با اعداد بالا معامله نمیکند. پس موجودی حساب تریدر خود نشان دهنده تجربه و تسلط تریدر است.
نتیجه:

استفاده از ابزار همیشه باعث آسان تر شدن امور انسان خواهد شد. تمامی این ابزار هر کدام بایستی در جای مناسب و با کارایی مرتبط استفاده شود تا در سودآوری موثر باشند.

خروج از نسخه موبایل